Tatarák v Alžbetke chutí tak, že by sa aj samotní Tatári vykašľali na boj, radšej si dali nohy pod stôl poriadne si namastili pupok. A keby ochutnali poctivé slovenské pivko, tak by sa už do toho Mongolska ani nevrátili.
V každej krajine sa tatársky biftek pripravuje inak, základom však je mäso z pravej hovädzej sviečkovice. A práve takýto poctivý tatarák na vás čaká v Mestskom pivovare Alžbetka. Vyrobený z toho najkvalitnešieho mäsa, sprevádzaný chrumkavými hriankami.
Ku poriadnemu tataráku patrí aj znamenité pivo. K mäsu dostanete dva krásne orosené svetlé ležiaky Komín 11% EPM. Pivká značky Komín si vyrába samotný pivovar, varí ich tradičným spôsobom na dva rmuty z moravského humnového sladu a chmeľov zo žateckej oblasti. Komín 11% sa výborne hodí na celovečerné popíjanie, ale aj na príležitostné vychutnávanie poctivej klasiky. Okrem piva máte na výber aj pollitrovú Kofolu.
Pre pivných degustátorov máme aj ďalšiu dobrú správu: V Alžbetke sa nachádza multitap s 12-timi pípami, kde sa pravidelne v priebehu dňa striedajú rôzne druhy piva. Vlastnú značku Komín dopĺňajú ďalšie pivá zo slovenských či českých remeselných pivovarov. V malebnom prostredí Mestského pivovaru Alžbetka si splní svoj sen náročný pivný degustátor, zvedavý gastronomický turista i milovník výborného jedla.
Vymysleli tatarák Tatári?
Vŕta vám v hlave, či tatársky biftek skutočne pochádza spod sedla Tatárov? Bohužiaľ, v skutočnosti ho nevymysleli oni. Táto pochúťka vznikla koncom 19. storočia v Paríži. Už vtedy šikovní šéfkuchári experimentovali so surovým hovädzím mäsom, vaječným žĺtkom, cibuľou a kaparami. Túto lahôdku nazývali „steak a l´américaine“.
Potom si však jeden zo šéfkuchárov spomenul na legendu o Tatároch, ktorí vraj jazdili na sedlách, pod ktorými skladovali surové mäso. Americký steak tak získal nové, originálne meno.