Ponuku Exkluzívna degustácia vín so syrom Raclette, slepá degustácia či škola sabráže môžu zakúpiť iba osoby staršie ako 18 rokov.

Exkluzívna degustácia so švajčiarskym syrom Raclette, slepá degustácia vín so someliérom alebo škola sabráže vo WINE EXPERT

20,00 € −15 % od 16,90 €
Vybrať variant
4,9 / 5 VINOTEKA WINE EXPERT (kontakt) Bratislava - Záhorská Bystrica  (mapa)

Prehľad ponuky

5,0

Bol to darček pre dcéru. Prístup personálu aj samotného majiteľa ktorý školil bol na vysokej úrovni.

Peter
Stovky spokojných zákazníkov
Vhodné ako darček
Odbornosť a profesionalita na najvyššej úrovni
Varianty (3)
Stovky spokojných zákazníkov
Vhodné ako darček
Odbornosť a profesionalita na najvyššej úrovni

Milujete víno a radi objavujete nové chute i zážitky? Zamierte do WINE EXPERT, kde na vás čakajú výnimočné degustácie vín spojené s gastronomickým pôžitkom. Máte chuť na trošku drámy? Prihláste sa na školu sabráže a naučte sa, ako odseknúť hrdlo fľašiam s Proseccom.

Exkluzívna degustácia vín so švajčiarskym syrom Raclette

Víno a syr sú starí priatelia, ktorí spolu tvoria dokonalú harmóniu. Ich kombinácia je ako tanec chutí na jazyku, kde jeden dopĺňa druhého a vytvára nezabudnuteľný zážitok pre chuťové poháriky. Nepremeškajte skvelú príležitosť užiť si ich spolu pri exkluzívnej degustácii vín so švajčiarskym syrom Raclette.

Syr je známy svojou bohatou chuťou a jemnou textúrou, a keď sa spojí s výberom kvalitných vín, vytvára sa dokonalá harmónia chutí. Čaká vás objavovanie nových chutí a zážitkov, ako aj na spoločné zdieľanie radosti zo všetkého, čo ponúka svet vín a syrov.

Aké vína budete ochutnávať?

Divine Hope Chenin Blanc

Rapaura Springs, Sauvignon blanc

Ján Bazár, Merlot Blanc de Noir

STING Il Palagio, New Day Sangiovese rosé

Pago de los Capellanes, Tempranill Crianza

Pisano, Tannat

Víno Nichta, Alibernet

Profesionálna slepá degustácia vín

Aj najväčší laik vie rozoznať druh vína aspoň podľa farby. Ale ako sa to robí, keď sa „zhasnú svetlá“? Zistite to na slepej degustácii vín, ktorou vás prevedie profesionálny someliér. S profesionálnym somelierom si prejdete a ochutnáte rôzne druhy vína – biele, červené i ružové. Dozviete sa niečo o výrobe, vinárstve a krajine ich pôvodu a budete rozoberať ich farbu, vôňu, chuť.

Someliér vám následne znemožní vnímať farbu vína zrakom – používať budete čierne, nepriehľadné kalichy, do ktorých sa bude nalievať z fľaše schovanej v zázračnom vrecúšku. Po „odstavení“ vašich očí sa bude všetka vaša pozornosť sústrediť na chuť a čuch. Verte-neverte, nie je to také ľahké ako sa zdá.

Aké vína budete ochutnávať?

Chenin Blanc Divine Hope

Chardonnay Cable Car

Malbec Osado

Cabernet Sauvignon, Argentína

Merlot rosé Le Pontis

Shiraz Quiet Life SASIC

Cabernet Sauvignon Quedate

Chýbať nebude ani občerstvenie v podobe mediteránskeho taniera s holandskými a francúzskymi syrmi, olivami a prosciuttom. Po degustácii vás ešte čaká malé prekvapenie – digestív, ktorý vám vyberie somelier. Súčasťou voucheru je aj jednorazová možnosť zvýhodneného nákupu vín, využiť ju môžete po skončení oficiálneho programu.

Špeciálna škola sabráže

Sabráž je technika otvárania vín šabľou, pri ktorom sa odsekne hrdlo fľaše aj s korkom. Tento netradičný, slávnostný a zároveň nebezpečný spôsob otvárania „bubliniek“ (sektu, šampanského či prosecca) je vhodný pri rovnako výnimočných udalostiach a oslavách. Pri sabráži treba brať do úvahy teplotu sektu, kvalitu skla a správny uhol seku. Okrem šable sa používajú aj sekery, meče či dokonca golfové palice. Správne vykonaná sabráž nezanechá v sekte žiadne čiastočky skla.

Školou sabráže vás bude sprevádzať niekoľkonásobný majster Slovenska v someliérstve a sabráži Tomáš Vyšvader, profesionálny someliér z WINE EXPERT, ktorý na Slovak Food Festivale prekonal rekord, keď odsabrážoval obrovský 12-litrový sekt Ferrari. Zároveň sabrážou 7 fliaš s rôznym objemom vytvoril nový rekord.

Na školení sa dozviete niečo málo o histórii a vzniku tejto metódy otvárania fliaš. Pripravenú budete mať fľašu správne vychladeného šumivého vína, ktorú si po dôkladnom zaškolení a BOZP sami vlastnoručne odsabrážujete.

Súčasťou zážitku bude, samozrejme, aj samotná komentovaná ochutnávka sabrážovaného prosecca La Tordera, ako aj bieleho, červeného a ružového vína na prípitok spolu s pochutinami – syrom a šunkou.

Celý tím vo WINE EXPERT je spojený láskou k vínu a skladá sa z tých najlepších someliérov. WINE EXPERT je dlhodobým partnerom Asociácie someliérov Slovenskej republiky, popredných vinárstiev nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. O spokojnosti zákazníkov svedčia aj hodnotenia.

Pozrite si hodnotenia zákazníkov (TU kliknite)

Alergény
1

Obilniny obsahujúce lepok

pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich

2

Kôrovce

a výrobky z nich

3

Vajce

a výrobky z nich

4

Ryby

a výrobky z nich

5

Podzemnica olejná (Arašidy)

a výrobky z nich

6

Sójové bôby (Sója)

a výrobky z nich

7

Mlieko

a výrobky z neho

8

Škrupinové plody

mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich

9

Zeler

a výrobky z neho

10

Horčica

a výrobky z nej

11

Sezamové semená (Sezam)

a výrobky z nich

12

Oxid siričitý a siričitany

v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2

13

Vlčí bôb (Lupina)

a výrobky z neho

14

Mäkkýše

a výrobky z nich

Upozornenie:

Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky. 

Hore