
Cesta k tradíciám: Ochutnajte poctivé výrobky z Gazdovskej udiarne v Zázrivej!

Napriek tomu, že remeslo už u nás už nemá také zlaté dno, aké malo v stredoveku, tradičné remeslá ani v moderných dňoch rozhodne nevymreli. Vďaka nim na nás v dnešnej dobe dýcha závan akéhosi dobrého starého sveta neanonymných výrobkov, za ktorými stála zručnosť a hodiny práce konkrétnych ľudí. Na ktoré remeslo sa pozrieme dnes?
POCTIVÉ, VOŇAVÉ A CHUTNÉ? JEDINE MÄSOVÉ LAHÔDKY ZO ZÁZRIVEJ!
Kvalitnými a hlavne chutnými mäsovými dobrotami pohrdne len málokto. Veď si len predstavte tú vôňu a jemne pikantnú chuť domácej klobásky. Ten blažený pocit z údenej slaninky. Tú radosť z dobre vyúdenej šunky. A predsa – čím viac nakupujeme vo veľkých obchodných reťazcoch, tým viac o tieto drobné radosti prichádzame. Nebudeme si klamať – domáca gazdovská klobáska sa s tou z obchodu jednoducho nedá porovnať!
Práve preto si jedna oravská rodina povedala, že ani za svet nechce dopustiť, aby Slováci prišli o tú pravú mäsovú chuť. A tak si splnili sen – oprášili knihu gazdovských receptov starého otca a vrátili sa k rodinnej tradícii. V srdci zázrivskej prírody vytvorili Gazdovskú udiareň, kde vyrábajú tie najpoctivejšie, najvoňavejšie a najmä najchutnejšie gazdovské špeciality v okolí!

KVALITA ZO SLOVENSKA, KTOREJ CHUŤ JE NEZAMENITEĽNÁ. VEĎ VYSKÚŠAJTE SAMI!
Mäso na svoje výrobky Gazdovská udiareň nakupuje výlučne z veterinárne kontrolovaných chovov zo Slovenska, ktoré spĺňajú najprísnejšie štandardy. Bravčové mäso pochádza z južného Slovenska z okolia Nových Zámkov a hovädzie si vyberajú zo súkromných oravských pasienkových chovov. Môžete si byť istí, že ich výrobky neobsahujú žiadne fosfáty, stabilizátory ani farbivá. Chuť ich dobrotám dáva len kvalitné a čerstvé mäso, soľ, maďarská paprika a korenie.
Počas výroby kladú dôraz na tradičné spôsoby, preto údia studeným dymom na bukovom a ovocnom dreve. Ponuku svojich výrobkov prispôsobujú sezóne a priebežne vyrábajú také množstvá, aby špeciality boli vždy 100 % čerstvé!
Ak ste preto dostali chuť na fantastické klobásky, slaninu, sušené prošuto alebo hovädzinu, prípadne sa vám zažiadalo pomaškrtiť si na údených rebrách, bavorskom kolene alebo huspenine, v Gazdovskej udiarni si vyberie každý milovník poctivého domáceho mäsa!
Nám nezostáva iné, iba obdivne uznať šikovnosť zázrivských mäsiarov a popriať ich lahodným výrobkom, aby ich ľudia s chuťou jedli aj po ďalšie generácie.
Ako sa vám článok páčil?