Medvedí cesnak: Kde ho zbierať, ako ho spracovať i recept na polievku

Medvedí cesnak alebo lesný cesnak je obľúbená jarná bylina, ktorá sa skvele hodí na výrobu domáceho pesta, dochutenie polievok, nátierok, šalátov i mäsa. Okrem toho, že výborne chutí, je taktiež plná vitamínov a dá sa ľahko nazbierať vo voľnej prírode. Poradíme vám, kde ho nájdete, ako si ho nepomýliť s jedovatou konvalinkou i to, ako ho spracovať. A ako bonus pridáme recept na lahodnú polievku z medvedieho cesnaku. 
Varenie

Káva v horúcom lete? Osviežte sa lahodnými kávovými špecialitami

Viete, ako vyzerá ideálne leto pravého kávičkára? Hlavne plné pohody a s kávou vždy na dosah ruky. Pravý kávičkár totižto na svoju kávovú pochúťku nezanevrie ani v lete – len trochu zmení jej formu. V ruke sa mu tam razom ocitá kávová zmrzlina, ľadová káva či slávna Dalgona. Vydajte sa spolu s nami na cestu spoznávania osviežujúcich kávových špecialít. 
Varenie

Sezóna dozrievajúceho ovocia je tu: Upečte si jednoduchú hrnčekovú bublaninu podľa overeného receptu

Azda niet väčšieho klišé pri receptoch (z ktorého mi naskakuje husia koža veľkosti makróniek), ako keď autorka napíše, že „recept má od svokry a koláč zaručene zmizne do hodiny.“ Ja mám však v tomto prípade fakt recept od mojej milej zlatej svokry… A hoci je to iba jednoduchá bublanina (a do hodiny nezmizne, lebo by deti od toľkého cukru asi zbúrali panelák), patrí medzi moje najobľúbenejšie recepty, pretože pri nej spotrebujete akékoľvek ovocie, ktoré vám práve dozrieva v záhrade. 
Varenie

Sezóna voňavej levandule vrcholí. Ktoré levanduľové farmy ponúkajú samozber?

Slávna Hana Hegerová o nej naspievala celú pesničku, milujú ju fotografi, výrobcovia kozmetiky, handmade tvorcovia i gazdinky, ktoré si potrpia na štýl. Reč je o levanduli, zázračnej voňavej byline, ktorej priaznivé účinky na pokožku poznali už starovekí Gréci. Či už túžite po kytičke voňavej levandule alebo si iba chcete urobiť romantickú selfie vo fialových rozkvitnutých poliach, zamierte na niektorú z levanduľových fariem. Pozor, sezóna kvitnutia levandule práve vrcholí, preto netreba otáľať! 
Varenie

Sirup, zmrzlina aj gin & tonic: Vyskúšajte skvelé recepty z bazy čiernej!

Chuť čerstvého bazového sirupu sa mnohým z nás neodmysliteľne spája s letom, s detstvom a s prázdninami na vidieku. Konečne nastal ten vzácny čas v roku, keď sa na brehoch potokov a na okraji lúk rozkvitli bazy čierne. To je ten ideálny čas vziať do rúk plátenú tašku, vyraziť na zber a pripraviť si lahodný bazový sirup, ktorý chutí spomienkami. Prepašujte si bazu aj do jedál a nápojov, v ktorých by ste ju nečakali! Vyskúšajte bazový gin & tonic a neodolateľnú bazovú zmrzlinu. 
Varenie
Hore
Práve ste offline.
Vaše internetové pripojenie je späť.
Lokalita