Cesta k tradíciám: Pripravte si fajnovú kapustnicu podľa receptu z Cejkova

Cesta k tradíciám: Pripravte si fajnovú kapustnicu podľa receptu z Cejkova

Zľavomat.sk 30. 4. 2021

Typická vôňa, ktorá sa nesie celým domom na Vianoce. Reč je o chutnej kapustnici z domácich surovín. Starostlivo nazbierané a sušené huby, nakladaná kyslá kapusta či dobre vyúdená klobása. Zbiehajú sa vám už sliny? Spravte si sviatočnú atmosféru kedykoľvek počas celého roka.

Poďte sa pozrieť, ako ju pripravujú v malej obci Cejkov v okrese Trebišov, ktorá susedí s vinohradníckou oblasťou Tokaj.

INGREDIENCIE

  • huby
  • kyslá kapusta
  • mrkva
  • petržlen
  • klobása
  • soľ
  • vegeta
  • cibuľa
  • cesnak
  • štipka mletého čierneho korenia

POSTUP

  • Do hrnca dáme variť zeleninu, kyslú kapustu a huby. Tie ešte pred tým zalejeme horúcou vodou a následne scedíme.
  • Pridáme trochu vegety, mletého čierneho korenia a štipku soli. Pre lepšiu chuť nesmie chýbať ani celá cibuľa a cesnak.
  • Kapustu varíme 45–50 min., kým nebude úplne mäkká.
  • Medzitým si spravíme zápražku z domácej masti, na drobno nakrájanej cibule, ktorú opražíme a pridáme aj červenú papriku.
  • Hotovú zápražku vylejeme do hrnca, všetko premiešame a na záver ešte trochu okoreníme, prípadne použijeme nejakú pikantnú ingredienciu.
  • Chvíľu necháme pod pokrievkou prevrieť a následne môžeme podávať.
  • Ku kapustnici podávame aj chrumkavý chlieb alebo tradičné východniarske bobaľky.
  • Dobrú chuť! 

Zľavomat.sk

Nové inšpirácie a zážitky na každý deň!

Zaujal vás článok? Toto sa vám bude páčiť!