Rozhľadňa Svätý Jur

Vyskúšané rodičmi

Ak ste fanúšikom pôsobivých výhľadov, ale necítite sa na náročnú turistiku, máme pre vás tip, kde pri minimálnej fyzickej námahe získate, ako sa hovorí, veľa muziky. Priamo nad Svätým Jurom, v miestach, kde sa postupne buduje Vinohradnícky skanzen, sa nachádza aj sympatická mini rozhľadňa.

Pre tých, ktorí sú absolútne proti pohybu, existuje možnosť vyviezť sa autom až priamo k rozhľadni. Ak si však chcete vychutnať atmosféru vinohradníckeho prostredia a trochu unaviť deti, odporúčame zaparkovať v Svätom Jure na začiatku ulice Bratislavské záhumenice, nájdete tu dve parkovacie miesta. Ak by boli obsadené, skúste zaparkovať v obci.

Od ulice Bratislavské záhumenice vedie panelová cesta, po ktorej sa približne po 20 minútach chôdze mierne do kopca dostanete až k rozhľadni. Terén je vhodný aj pre detský kočík. Rozhľadňa je vysoká približne 4 metre, má štvorcový pôdorys a vybudovaná je z veľkých kameňov, čím dokonale zapadá do vinohradníckeho prostredia.

Napriek nízkej výške, ponúka krásne výhľady na samotný Svätý Jur, vinohrady, ale aj Malé Karpaty. Pod rozhľadňou nájdete malý domček, kde sa môžete skryť v prípade, že by vás na prechádzke chytil dážď.

Hore