Tradičnú veľkonočnú údenú šunku vymeňte za morské dobroty a vydajte sa za jarným morským dobrodružstvom na vlnách Jadranského mora. Pripravte sa na nezabudnuteľnú Veľkú noc!
Vyberte sa za dobrodružstvom do Chorvátska a prineste si domov medzinárodný kapitánsky preukaz skupiny B s oprávnením používať lodnú rádiostanicu bez časového obmedzenia.
Plavba a zároveň kurz sú vhodné pre začiatočníkov aj držiteľov kapitánskych preukazov, ktorí sa chcú zdokonaliť v teórii a hlavne praxi.
Akcia je zameraná na dôraznú prax spojenú s teóriu. Nejde o výlet po ostrovoch ale o naozaj intenzívny tréning. Na Veľkonočnú plavbu je možné si vziať doprovod.
Program
1. deň 28. 03. 2013 – Vo večerných hodinách nalodenie, pre záujemcov o kapitánsky kurz – školenie
2. deň 29. 03. 2013 – Plavba na ostrov Veli Drvenik, nácvik kotvenia, vyplávanie a vplávanie do prístavu
3. deň 30. 03. 2013 – Nácvik kotvenia, vyplávanie a vplávanie do prístavu a nočná plavba na Hvar
4. deň 31. 03. 2013 – Navigačná plavba mezi Pekelnými ostrovmi, oddychové odpoludnie na Hvare, prehliadka mesta
5. deň 01. 04. 2013 – Ráno plavba do Marina Kaštěla Split (24 Nm), nácvik tankovania, vylodenie, návrat domov
Váš kupón zahŕňa
Pobyt na plachetnici
Teoretické a praktické školenia
Študijný materiál
Lodný denník
Potvrdenie preplávaných námorných míľ
Palivo do jachty
Záverečné upratovanie
Bielizeň
Tranzit log
Kupón nezahŕňa
Chorvátsku turistickú taxu 1,– € / deň
Poplatok za kapitánský preukaz 1 100 Kuna
Poplatky v marinách
Stravovanie a dopravu
Poplatky za kotvenie (max. 15 – 20 € na osobu na celý pobyt)
Počasie
Čaká vás príjemné jarné počasie s priemernou teplotou okolo 22 °C. Počítajte však s možnosťou zmeny vetrov a pribaľte si teplé oblečenie – vybavenie ako na horskú turistiku.
Doprava
Členovia zložených posádok z jednotlivcov na seba dostanú kontakty, aby sa dohodli na prípadnej spoločnej doprave.
Stravovanie
Každá posádka si varí spoločne, pred nalodením sa určí bankár, ktorý vyberie 200 Kuna na osobu. Každý deň varí pre celú posádku jedna dvojica. Nakupujú sa čerstvé potraviny na raňajky, obedy a večere.
Výdaj peňazí sa eviduje v lodnom denníku. V banku za jedlo nie je počítané s nápojmi (alko, nealko), toto rieši každá posádka individuálne. Jeden deň sa počíta s nákupom čerstvých morských rýb.