Nie človek robí víno, ale víno robí človeka. Od malého viniča vypestované hrozno, s láskou štepené a s opatrnosťou oberané, sa časom mení na nápoj, ktorý z obyčajných chvíľ robí chvíle špeciálne, vypúšťa na slobodu ducha a dáva priestor novým myšlienkam. Vo víne je pravda… vo víne je život.
Ochutnajte rakúske víno, ktoré sa narodilo v historickej vinohradníckej oblasti Römerland Carnuntum v podunajskom Dolnom Rakúsku, vyskúšajte vybrané slovenské aj moravské vína. Zabudnite na pracovný deň a užite si gurmánske chvíle s kolegami či priateľmi.
OCHUTNÁVKY VÍN 2014
FEBRUÁR 26. 2. 2014 – (AUT) Ochutnávka vín pán Jozef Bayer, Donnerkirchen (oblasť Neusiedlersee)
APRÍL 2. 4. 2014 – (AUT) Christian Temer (Gols oblasť Neusiedlersee) 9. 4. 2014 – (AUT) Ochutnávka vín Christian Dierich (Prellenkirchen oblasť Carnuntum) 16. 4. 2014 – (ČR) Ochutnávka vín Vinařství Karel Válka 23. 4. 2014 – Vinárstvo SANVIN 30. 4. 2014 – (AUT) Ochutnávka vín Michaela Riedmüller z Hainburg an der Donau- Carnutum
MÁJ 7. 5. 2014 – (ČR) Ochutnávka vín Bencze Wine Sommelier Selection 14. 5. 2014 – Vinári budú postupne aktualizovaní 21. 5. 2014 – (ČR) Vinařství Maláník-Osička s.r.o. 28. 5. 2014 – Vinári budú postupne aktualizovaní
JÚN 4. 6. 2014 – (ČR) Zemědělské družstvo Sedlec u Mikulova 11. 6. 2014 – (AUT) Ochutnávka vín Weingut Koppitzch 18. 6. 2014 – Vinári budú postupne aktualizovaní 25. 6. 2014 – Vinári budú postupne aktualizovaní
Na webovej stránke hotela budú priebežne dopĺňané konkrétne ochutnávky s konkrétnymi vinárstvami a druhmi vín.
Vyberte si z variantov:
Variant 1: Ochutnávka vín zahŕňa
8–10 vzoriek vína
džbán vody
syrový tanier s pečivom (80 g)
Variant 2: Ochutnávka vín + tatársky biftek zahŕňa
8–10 vzoriek vína
džbán vody
tatársky biftek so 4 topinkami (100 g)
Variant 3: Ochutnávka vín + grilovaný steak zahŕňa
8–10 vzoriek vína
džbán vody
grilovaný steak z hovädzej sviečkovice (200 g) s hranolkami a hríbovou omáčkou
Ochutnávky sa konajú v reštaurácii Hotela Max Inn vždy v stredy od 19:00 hod. a prebiehajú formou riadenej degustácie. Každé podávané víno je sprevádzané krátkym komentárom someliéra, v prípade rakúskych vinárov je zabezpečené aj tlmočenie. Predpokladaná dĺžka trvania ochutnávky je 2 hodiny.
Termíny: každú stredu od 29. 1. 2014 až do 25. 6. 2014.
Hotel MAX INN ponúka aj možnosť zakúpiť si vína za zvýhodnené ceny či ochutnať gurmánske špeciality z menu šéfkuchára Františka Atkaryho, ktoré navrhol špeciálne pre túto príležitosť.
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
2
Kôrovce
a výrobky z nich
3
Vajce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
6
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mlieko
a výrobky z neho
8
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
9
Zeler
a výrobky z neho
10
Horčica
a výrobky z nej
11
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
13
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
14
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.