Ochutnávky rakúskych, slovenských aj moravských vín v hoteli Max Inn
Prehľad ponuky
Nie človek robí víno, ale víno robí človeka. Od malého viniča vypestované hrozno, s láskou štepené a s opatrnosťou oberané, sa časom mení na nápoj, ktorý z obyčajných chvíľ robí chvíle špeciálne, vypúšťa na slobodu ducha a dáva priestor novým myšlienkam. Vo víne je pravda… vo víne je život.
Ochutnajte rakúske víno, ktoré sa narodilo v historickej vinohradníckej oblasti Römerland Carnuntum v podunajskom Dolnom Rakúsku, vyskúšajte vybrané slovenské aj moravské vína. Zabudnite na pracovný deň a užite si gurmánske chvíle s kolegami či priateľmi.
OCHUTNÁVKY VÍN 2014
FEBRUÁR
26. 2. 2014 – (AUT) Ochutnávka vín pán Jozef Bayer, Donnerkirchen (oblasť Neusiedlersee)
MAREC
5. 3. 2014 – (SK) Ochutnávka vín HR Winery , Gbelce
12. 3. 2014 – (AUT) Ochutnávka vín Paul Rittsteuer (Neusiedlersee – mesto)
19. 3. 2014 – (ČR) Ochutnávka vín VINAŘSTVÍ CHATEAU LEDNICE a.s.
26. 3. 2014 – (AUT) Ochutnávka vín Barbara Pittnauer (Gols oblasť Neusiedlersee)
APRÍL
2. 4. 2014 – (AUT) Christian Temer (Gols oblasť Neusiedlersee)
9. 4. 2014 – (AUT) Ochutnávka vín Christian Dierich (Prellenkirchen oblasť Carnuntum)
16. 4. 2014 – (ČR) Ochutnávka vín Vinařství Karel Válka
23. 4. 2014 – Vinárstvo SANVIN
30. 4. 2014 – (AUT) Ochutnávka vín Michaela Riedmüller z Hainburg an der Donau- Carnutum
MÁJ
7. 5. 2014 – (ČR) Ochutnávka vín Bencze Wine Sommelier Selection
14. 5. 2014 – Vinári budú postupne aktualizovaní
21. 5. 2014 – (ČR) Vinařství Maláník-Osička s.r.o.
28. 5. 2014 – Vinári budú postupne aktualizovaní
JÚN
4. 6. 2014 – (ČR) Zemědělské družstvo Sedlec u Mikulova
11. 6. 2014 – (AUT) Ochutnávka vín Weingut Koppitzch
18. 6. 2014 – Vinári budú postupne aktualizovaní
25. 6. 2014 – Vinári budú postupne aktualizovaní
- Na webovej stránke hotela budú priebežne dopĺňané konkrétne ochutnávky s konkrétnymi vinárstvami a druhmi vín.
Vyberte si z variantov:
Variant 1: Ochutnávka vín zahŕňa
- 8–10 vzoriek vína
- džbán vody
- syrový tanier s pečivom (80 g)
Variant 2: Ochutnávka vín + tatársky biftek zahŕňa
- 8–10 vzoriek vína
- džbán vody
- tatársky biftek so 4 topinkami (100 g)
Variant 3: Ochutnávka vín + grilovaný steak zahŕňa
- 8–10 vzoriek vína
- džbán vody
- grilovaný steak z hovädzej sviečkovice (200 g) s hranolkami a hríbovou omáčkou
Ochutnávky sa konajú v reštaurácii Hotela Max Inn vždy v stredy od 19:00 hod. a prebiehajú formou riadenej degustácie. Každé podávané víno je sprevádzané krátkym komentárom someliéra, v prípade rakúskych vinárov je zabezpečené aj tlmočenie. Predpokladaná dĺžka trvania ochutnávky je 2 hodiny.
Termíny: každú stredu od 29. 1. 2014 až do 25. 6. 2014.
Hotel MAX INN ponúka aj možnosť zakúpiť si vína za zvýhodnené ceny či ochutnať gurmánske špeciality z menu šéfkuchára Františka Atkaryho, ktoré navrhol špeciálne pre túto príležitosť.
Obilniny obsahujúce lepok
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
Kôrovce
a výrobky z nich
Vajce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
Mlieko
a výrobky z neho
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
Zeler
a výrobky z neho
Horčica
a výrobky z nej
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.