Dvojchodové menu – steak z lososa alebo sviečkovice, štrúdľa a víno v reštaurácií Alchymista
Prehľad ponuky
Delikátne šťavnaté mäsko, ktoré sa vám rozplynie na jazyku, ovládne vaše chuťové poháriky a s dúškom kvalitného vína vytvorí skvelú kombináciu chutí. Doprajte si to najlepšie gurmánske potešenie pre tých najnáročnejších!
V centre mesta Bratislavy vás privíta Alchymista, ktorý vám naservíruje lahodné steaky, poctivo domáci upečený dezert a kvalitné vína. Vyberte si z dvoch variant dvojchodového menu.
Menu 1
- Steak z lososa s prílohou 200 g
- Domáca štrúdľa 250 g
- Ružové španielske víno 0,2 dcl Conte de Valdemar Rosado, Rioja, Španielsko 2011
Skutočne lahodné mäso z lososa sa vám doslova rozplynie na jazyku. Ochutnajte ho v kombinácií s ružovým vínom Rosé z odrôd Grenache a typickej domácej odrody Tempranillo s nápadne malinovou farbou a tónmi červeného bobuľovitého ovocia, malín a náznakom jahôd.
V ústach je príjemné so sviežou ovocnou príchuťou a dobrou kyselinou. Víno sa dobre kombinuje s paellou a dusenou ryžou. Je tiež ideálne k rybám s omáčkou a k morským plodom. Podávame pri teplote 8–10 °C.
Menu 2
- Steak z pravej sviečkovice s prílohou 200 g
- Domáca štrúdľa 250 g
- Červené suché víno 0,2 dcl Chianti Querceto, Castello di Querceto, Toskánsko, Taliansko r. 2010
Šťavnatý steak zo sviečkovice vyhovie všetkým milovníkom tradičného mäsa a ešte viac vám zachutí s červeným suchým Chianti Querceto. Víno je zmesou odrôd Sangiovese, Canaiolo a Trebbiano. Macerácia hrozna prebiehala na šupkách po dobu 7 dní pri teplote okolo 28° C.
Víno má svetlú rubínovú farbu, vôňa je svieža s nádychom zrelého ovocia. Stredne telnaté víno s miernou trieslovinou je vhodné ku červenému mäsu, zverine a cestovinám. Ideálna teplota pri konzumácii je 14 – 16 °C.
K obidvom menu je podávaná domáca jablková štrúdľa. Poctivo pripravené suroviny a tradičná receptúra vám dokážu, že aj klasická štrúdľa môže byť delikátnou záležitosťou.
Zakúste dokonalý gurmánsky zážitok v Reštaurácia Alchymista. V štýlovom prostredí vás privíta príjemná obsluha. Každý deň si môžete pochutnať na rôznych menu alebo na širokej ponuke nápojov. Ochutnajte klasickú stredozemnú kuchyňu v centre pešej zóny v Bratislave. Stačí si len vybrať.
Obilniny obsahujúce lepok
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
Kôrovce
a výrobky z nich
Vajce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
Mlieko
a výrobky z neho
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
Zeler
a výrobky z neho
Horčica
a výrobky z nej
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.