Indická kuracia tikka masala s bashmatti ryžou
Prehľad ponuky
Termín
Platnosť do 7. 10. 2015.
V cene
- Chicken tikka masala 150g – grilované kuracie mäso, indická omáčka, stredne pikantné,
- Bashmatti rice 150g (ryža basmati).
Môžete využiť do 7. 10. 2015
- Rezervácia: nie je potrebná, stačí prísť s vytlačeným kupónom.
- Kapacita reštaurácie: cca 40 osôb.
- Jedlo so sebou: nie.
- Fajčiarsky/nefajčiarsky: nie/áno.
- Kupón je potrebné využiť v dobe platnosti kupónu, inak prepadá.
Využite body zo zamestnaneckých programov. Na túto ponuku môžete využiť body týchto benefitných spoločností:
- Benefit Plus – previesť body
Ako funguje prevod benefitných bodov?
India je jedna z najľudnatejších krajín na svete. Malý kúsok Indie sa dostal aj k nám a vy si tak môžete dopriať skutočne exotické chute priamo na Hlavnej ulici v Košiciach v Little India.
Pôvod kuracej tikka masala je sporný, no nesporné je, že je to veľmi populárna a obľúbená pochúťka v celej Veľkej Británií. Ochutnajte aj vy a rozhodnite či je to skutočne právom.
Váš kupón zahŕňa:
- chicken tikka masala 150 g (grilované kuracie mäso, indická omáčka)
- bashmatti ryža 150 g
V súčasnosti ho totiž považujú za takmer národné britské jedlo, ktoré je typickou ukážkou toho, ako dokázala britská kuchyňa, relatívne chudobná na chute, absorbovať iné kulinárske vplyvy.
Charakteristické pre prípravu tohto jedla je, že mäso sa marinuje v korenistej omáčke s jogurtom. Pečie sa na špeciálnej piecke tzv. tandoori piecka, preto ho na jedálnych lístkoch môžeme nájsť aj pod názvom „Tandoori kurča“.
Mäso je podávané s bashmatti ryžou, ktorá je považovaná za kráľovnú medzi ryžami. Má jemnú vôňu a ľahkú orieškovú arómu. Je nenáročná na prípravu a veľmi dobre stráviteľná. Jedna sa o najušľachtilejšia odrodu ryže pestovaná na úpätí Himalájí.
Little India nájdete na Hlavnej 47 v Košiciach. Jedla pripravuje kuchár z Indie a na prípravu pokrmov sa používajú originál suroviny z Indie. Podniku je nefajčiarsky a nájdete tam 30 až 40 miest na sedenie. Príďte si vychutnať skvelú a pre Slovákov ešte stále exotickú indickú kuchyňu.