



Kilové balenie jazmínovej ryže!
Prehľad ponuky




Jazmínová ryža, najobľúbenejší surovina používaná v thajskej kuchyni, je svojím vzhľadom a chuťou veľmi podobná ryži Basmati. Pri varení vonia ryža po jazmínových kvetoch a je veľmi zdraviu prospešná. Jazmínová ryža má dokonca schopnosť regulovať množstvo cholesterolu v krvi.
Vďaka svojej lepkavej konzistencii je jazmínová ryža ideálna na prípravu najrôznejších pilaf, nákypov, šalátov a sladkých dezertov. Môžete ju samozrejme pripraviť aj ako prílohu, len musíte mať na pamäti, že sa jazmínová ryža nikdy nebude sypať. Jej chuť je veľmi charakteristická, ale jemná, takže neprebije chuť ostatných ingrediencií.
Nie každý má totiž doma vlastný hrniec na ryžu, u ktorého je zakaždým záruka perfektného výsledku. Ako teda na to? Najprv ryžu preperte. Potom dajte do hrnca 2 diely vody a 1 diel ryže. Priveďte do varu a potom presuňte na najmenšiu platničku, kde nechajte ryžu pomaly prebublávať zhruba 15 minút. Po tejto dobe už by mala byť všetka voda prevarená. Ryžu ešte nechajte chvíľu oddýchnuť a pred podávaním ju nakyprite. |
Veľa ľudí vie, že ryža je vhodná vstupná surovina pri dietach, pretože je netučná. To však nie je jej jediná výhoda. Ryža obsahuje veľmi cenný sodík a vitamín B1, ktorý nám pomáha lepšie tráviť. U jazmínovej ryže navyše vedci potvrdili jej priaznivý vplyv na znižovanie cholesterolu v krvi. Aj preto by sa ryža mala v našom jedálničku objavovať čo najčastejšie. |
Na jedno poštovné si teraz môžete objednať aj ďalšie produkty od predajcu jedloliekom:
100 % Bio extra panenský kokosový olej
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Computer club
Petelenova 2
Banská Bystrica