





Slanina z južného Tirolska od rodinného výrobcu Trocknera
Prehľad ponuky




Tirolsko – istota snehu, výborné reštaurácie, veľké svahy alebo termálne kúpaliská. A v neposlednom rade výborné jedlo!
Tirolská slanina je delikátna, borievkou ochutená nevarená šunka. Začala sa vyrábať preto, aby mäso cez zimu vydržalo.
Vybrané bravčové stehná sa rozrežú a vložia do zmesi korenia počas troch týždňov. Šunka sa potom pravidelne otáča.
Nakoniec sa vyúdi studeným dymom a nechá sa 25 týždňov zrieť.
Za tú dobu stratí až tretinu objemu. Takto sa vyrábajú už od 13. storočia.
Odkiaľ tirolský špek pochádza?
Sebastian Trockner založil v roku 1930 malé mäsiarstvo v meste Kollmann
v Južnom Tirolsku. Začal s ručnou výrobou, ktorá sa používa
dnes.
Jeho mäso a klobásy boli všeobecne známe - a predovšetkým tirolská slanina. A to ostáva dodnes.
Preto prichádza už 4. generácia rodiny Trockner, ktorá pokračuje v tradícii.
Tajomstvo pravého korenia
Tajný recept na výrobu tejto skvelej tirolskej slaniny sa dedí z generácie
na generáciu. Môžeme vám prezradiť, že obsahuje soľ, korenie, borievku,
nové korenie, cesnak a v kombinácii s čerstvým horským vzduchom
jedinečnú chuť.
Tirolský špek nevznikne bez dymu
Bez dymu nevznikne pravá tirolská slanina. Je treba trpezlivosť a čas.
Ale čakanie stojí za to. Neporovnateľná chuť hovorí sama za
seba.
Kvalita ako prvá
Ak sľubujeme kvalitu, postaráme sa o jej kontrolu. Výber mäsa na výrobu
tradičnej tirolskej slaniny sa vykonáva veľmi starostlivo, takže výsledok
je vynikajúci.
Dobré je len to najlepšie! Viete odkiaľ mäso z vášho taniera pochádza?
My áno! Dodávatelia originálnej tirolskej slaniny produkujú mäso najvyššej kvality.
Fotogaléria:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Piddock s.r.o.
Letenská 743
75661 Rožnov pod Radhoštěm
Česká republika