






Tradičné prepustené maslo Ghí od českého výrobcu LIVING SPOON
Prehľad ponuky







Úslovie „ide to ako po masle“ je v ohrození. Rastúca obľuba ghí prináša zmenu. Za chvíľu budete hovoriť „ide to ako po ghíčku.“
Prepustené maslo pripravovali už dávno naše babičky a v časoch, keď neboli chladničky, bolo hojne využívané. Jeho väčšiemu návratu na náš stôl v dnešnej dobe pomohol až poznatok Ájurvédy, ktorá považuje ghí za zásadnú potravinu pre zdravie a kde sa prepustené maslo hojne využíva.
Podporuje trávenie, upravuje hladinu lipidov a cholesterolu a má liečivé účinky. Niektorí dokonca tvrdia, že omladzuje.
V posledných rokoch sa , ghíčko' radí medzi superpotraviny.
Ayurveda je 5000 rokov starý komplexný zdravotnícky systém. Považuje sa za matku medicíny, z ktorej vychádza čínska i klasická západná medicína. Názov znamená vedu o živote a dlhovekosti. Je považovaná za najstarší zachovalý systém liečby na svete. |
Čo je prepustené maslo
Je to tradičné maslo bez vody a ďalších zložiek, ktoré môžu tvoriť až 18 % obsahu klasického masla. Podľa normy musí klasické maslo obsahovať aspoň 82 % maslového tuku.
Zvyšných 18 % možno pripísať vode a iným nečistotám. Topené maslo GHI obsahuje 99,9 % maslového tuku, tzn. že je to čistý maslový tuk.
Výroba prepusteného masla Ghí
Príprava masla je veľmi časovo náročná a trvá niekoľko hodín intenzívnej práce, kedy nemôžete odbehnúť; musíte byť neustále blízko. Na produkciu sa používa české certifikované maslo od českých poľnohospodárov. Maslo má najvyššiu kvalitu.
Malá ukážka modernej výrobne pre 21. storočie
Dbá sa na šetrnosť pri výrobe, aby v surovinách zachovali maximum zdravých látok.![]() Pri výrobe výrobkov sa používajú len svieže a zdravé suroviny najvyššej akosti.Varí sa bez lepku a chémie v BIO i neBIO kvalite. |
Najväčšie výhody Ghí masla
• Obsahuje prirodzene sa vyskytujúce vitamíny A, D, E a K
• Podporuje trávenie, upravuje hladinu lipidov a cholesterolu a má
liečivé vlastnosti
• Používa sa ako bežné maslo, ale má výraznejšiu príchuť orechov a je
mierne sladká
• Obsahuje 99,9 % maslového tuku, tzn., že je to čistý maslový tuk
• Má vyšší dymový bod v rozmedzí od 200 do 250 ° C – klasické
maslo začne prihárať pri teplote 150 ° C
• Môžete si ho vychutnať každý deň v sladkej a chutnej kuchyni a všade, kde by ste inak používali iný tuk
Zloženie a nutričné hodnoty Ghí masla:
Zloženie: Čistý maslový tuk min. 99 % Nutričné hodnoty na 100 g:
Akákoľvek zmena konzistencie nemá vplyv na kvalitu výrobku. Uchovávajte pri teplote 0 ° C až + 20 ° C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení použite do 1 mesiaca. ![]() |
Zloženie a nutričné hodnoty BIO Ghí masla:
Zloženie: Čistý maslový tuk min. 99 %z ekologického hospodárstva Nutričné hodnoty na 100 g:
Akákoľvek zmena konzistencie nemá vplyv na kvalitu výrobku. Uchovávajte pri teplote 0 ° C až + 20 ° C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení použite do 1 mesiaca. |
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Living spoon s.r.o.
Nábřeží Václava Havla 152
541 01 Trutnov
Česká republika