Romantická valentínska degustácia vín pre 2 osoby
Prehľad ponuky
Termín
Platnosť do 14. 2. 2018.
V cene
Valentínska degustácia vína pre 2 osoby:
- 2 × 5 vzoriek francúzskych vín Gérard Betrand (0,5 dl/ degustačná vzorka)
- 2 × 7 vzoriek slovenských vín zo Žitavských viníc (0,5 dl/ degustačná vzorka)
- Živá hudba – romantické tóny jazzového hudobníka
- Malé pohostenie – 200g syrový tanier s pečivom a orieškami
- Darček - fľaša vína Gérard Bertrand, Coté des Roses Rosé, Francúzsko, Languedoc-Roussillon, 2016, ružové, suché, 0,75 l – (bežná cena 13€)
- Termín konania degustácie: 14. 02. 2018 o 18:30, Vínotéka sv. Urbana – Klobučnícka 4, Bratislava
Obmedzenie
Môžete využiť do 14. 2. 2018
- Rezervácia nie je vopred potrebná.
- Stačí sa preukázať platným voucherom v mobilnom telefóne, v sms alebo prostredníctvom zákazníckej aplikácie.
Túžite stráviť sviatok sv. Valentína spolu a romanticky, ale nie na gýčovom presladenom filme v kine? Tak to potom hľadáte romantiku na úrovni. A ako sa vraví, kto hľadá, ten nájde! :)
Degustácia vín vo dvojici je na úrovni a môže byť aj romantická. Víno je predsa zvodným nápojom lásky, ale aj nápojom bohov a ochutnávať a vychutnávať si ho vo dvojici bude skvelý zážitok, za ktorý vám bude vaša polovička určite vďačná!
Vo Vinotéke sv. Urbana sa vás ujme profesionálny someliér, ktorý vás
zasvätí do tajov degustácie a odpovie na všetky vaše otázky. No a potom sa
už budete môcť pustiť do ochutnávania vín. Konkrétne to bude pre každého z vás 5 vzoriek vín z vinárstva z južnej oblasti
Francúzska – Gérard Betrand a 7 vzoriek slovenských vín zo Žitavských
viníc.
Degustáciu bude sprevádzať živá jazzová hudba a malé pohostenie (syrový tanier s pečivom a orieškami). Vytvorí sa tak príjemná atmosféra, aby ste si mohli užiť večer.
Na záver si ako bonus odnesiete domov fľašu vína Gérard Bertrand, Coté des Roses Rosé, Francúzsko, Languedoc-Roussillon, 2016, ružové, suché – aby ste si mohli tento príjemný zážitok zopakovať aj doma!
Viac o francúzskom vinárstve Gérard Bertrand
Georges Bertrand, otec Gérarda, bol v 70. rokoch vizionárom a priekopníkom výroby kvalitných vín v Languedoc. Jeho vášeň k vínu a nadšenie pre inovácie boli základom na vybudovanie moderného vinárstva. Už od roku 1975 sa na výrobe vína podieľal jeho syn Gérard, ktorý sa po náhodnom úmrtí otca, v roku 1987, ujíma vedenia. Po ukončení svojej ragbyovej kariéry v roku 1992 sa už naplno venuje vedeniu firmy. Gérard hneď od začiatku poznal, že sa musí prispôsobiť vývoju trhu – zameral sa na výrobu výrazných, harmonických a elegantných vín. Vďaka kvalitným vínam a „férovej“ cene uspel veľmi rýchlo. Cena „Best France Value“ z 2 500 vinárstiev hovorí za všetko. Základ tohto úspechu je predsa jednoduchý: rešpekt k regiónu, zodpovedná práca vo viniciach, kvalitné suroviny, kontrolovane výnosy, optimálna zrelosť hrozna, ručný zber hrozna a zrenie v sudoch rešpektujúce harmóniu a osobitosť každého cuvée. Gerard svojím myslením pokračuje vo vizionárstve svojho otca: „Ak dnes vysadím vinice, urobím to pre svoje deti“. Dnes obhospodaruje cez 270 hektárov viníc na piatich vinárstvach (Château L ‚Hospitalet, Domaine de Villemajou, Château Laville Bertrou, Domaine Cigalus, Domaine de L‘ Aigle) a vyváža víno do viac ako 40 krajín sveta. |
Viac o slovenskom vinárstve Žitavské vinice
Vinárstvo z Nitrianskej vinohradníckej oblasti, situované v Žitavskom regióne v obci Úľany nad Žitavou, je mladé vinárstvo s veľkými ambíciami. S rešpektom k prírode menia to najlepšie hrozno, aké dopestujú, na nádherne plné a dokonale odrodové vína. Veľmi rýchlo získali rešpekt a zaradili sa medzi najlepších na Slovensku. Napriek mnohým úspechom a oceneniam sa chcú posúvať stále ďalej a držať tempo s vinárstvami doma aj vo svete. Preto sa snažia vždy zaujať niečím novým, možno aj takým, čo tu ešte nebolo. Pri výrobe spájajú tradičné postupy s modernými trendmi vo svete. Neboja sa experimentovať a snažia sa posúvať hranice toho, čo sa od kvalitného vína očakáva. Všetky biele suché vína robia metódou „sur lie“ minimálne 6 mesiacov. To im dáva nádhernú plnosť a eleganciu, zároveň získavajú zrecí potenciál netypický pre biele suché vína. Červené vína vyzrievajú v barikových sudoch a po minimálne 6 mesačnom zrení sú plnené do fliaš bez filtrácie. Vynikajú plnosťou, jemnosťou a vysokým zrecím potenciálom. Srdcovkou vinárstva sú sladké vína, ktoré sú po výrobnej stránke najnáročnejšie. |