Šesťhodinový kurz začína teoretickým úvodom, kde sa dozviete základy
o tom, čo sa pod názvom káva vlastne skrýva, aké existujú druhy kávy a ako sa líšia a ako majú vyzerať, keď sú správne pripravené. Zároveň si
všetky novo nadobudnuté informácie vyskúšate pri praktickej príprave
nápojov.
Kurzom vás prevedie profesionálny barista Richard Stehlík, majiteľ
značky Cafe d'Elvert, ktorý zaškoľuje obsluhu v najlepších
reštauráciách a kaviarňach (napr. v reštaurácii Marcela Ihnačáka alebo La Bouchée Brno).
Cieľom kurzu je priblížiť možnosti prípravy kávy v domácich
podmienkach pre amatérskych nadšencov.
Ak si prinesiete vlastný kávovar, poradí vám barista s jeho nastavením,
aby ste si pripravili exkluzívnu kávu aj v domácich podmienkach. Ak nemáte
domáci kávovar, presvedčíte sa, že kvalitný stroj na domácu prípravu
espressa sa dá zaobstarať lacnejšie, ako si možno myslíte.
Kurzy majú maximálny počet 10 účastníkov, čo umožňuje naozaj
individuálny prístup. V prípade väčšej skupiny je možné dohodnúť aj individuálny termín.
|