Je šéfkuchár spoločnosti Metro Cash & Carry
Slovakia s.r.o., 5 rokov pôsobil ako šéfkuchár
hotela Tri studničky**** v Demänovskej Doline. Tak isto
pôsobil počas desiatich rokov v popredných reštauráciách a hoteloch
hlavného mesta (Devín, Apollo …). Pracoval ako šéfkuchár vôbec v prvej
Ázijskej reštaurácii na Slovensku. Medzi širokou verejnosťou je známy
z televíznych relácií TV Markíza Chuťovky,
Tulinárium, Teleráno a Masterchef ako
aj vďaka svojim knihám o varení (Vianočná kuchárka, Grilujeme
s potešením, Vojto Artz U vás doma , Štyri ročné obdobia a mnohé iné)
a bohatej publikačnej činnosti.
Spolupracuje a účinkuje aj na úspešnom slovenskom
seriály Kuchyňa (od 2016), kde stvárnil sám seba .
Je absolvenstom Yves Thuries Culinary Academy – odbornej
školy pre profesionálnych kuchárov ocenený medzinárodným
certifikátom. Od roku 2007 sa venuje molekulárnej gastronómií, ktorej sa priučil v Nemecku. A jej hlavnou postavou a školiteľom na Slovensku.
Vojto je držiteľom rôznych prestížnych ocenení v gastronomických
súťažiach, v zbierke má bronzovú medailu na celosvetovej kuchárskej
olympiáde IKA Erfurt 2008 a bronzovú medailu z The Emirates Salon Culinaire
v Dubaji 2011.
Od roku 2017 je vo funkcií Ambassadora „Woldchefs without
Borders“ WACS (charitatívnej zložky Svetovej organizácie
kuchárskych asociácií) za Slovenskú republiku.
|