Ako sa najlepšie zahriať? Vydajte sa na degustačnú „plavbu“ okolo sveta rumov!
Neriadenú ochutnávku si môžete vychutnať v príjemnej
atmosfére prevádzky City Caffe&Cocktail Bar vo Zvolene. V ponuke
pre vás sú zostavené 3 degustačné menu, z ktorých si môžete vybrať aj kombinovaný variant pre 1 alebo 2 osoby.
Výnimočná zmes tradičných rumov, vzniká destiláciou čerstvo lisovanej
šťavy z cukrovej trstiny, exotického ovocia, kvetov a melasy. Edícia Sherry
Finish je stelesnením maurícijskej tradície poľnohospodárskych rumov.
Dokonalá chuť a vyváženosť ponúka zážitok s jemnými tónmi vanilky,
karamelizovaného ovocia a fortifikovaného vína sherry. Výsledkom je bohatá
farba rumu a typická korenistá chuť tradičná pre ostrov Maurícius.
Príjemne sladký blend prémiových rumov z Barbadosu, Jamajky, Guyany a Trinidadu, ktoré zrejú až 15 rokov v dubových sudoch po bourbone.
Výsledkom je sýto tmavá farba dopĺňaná okrúhlou komplexnou arómou
s tónmi karamelizovaných orechov a korenia. Chuť má dlhé a hladké
zakončenie, ktoré pohladí zmysly.
Krajina pôvodu: Panenské ostrovy
Obsah alkoholu: 40%
Pikantný rum vytvoril slávny námorník Collinsom, prezývaný „Sailor
Jerry. Patrí medzi najobľúbenejšie pikantné rumy používané na prípravu
mojita, no výborný je aj na samostatné pitie. Jeho aróma je typická
náznakmi vanilkového korenia, masla, škorice, muškátového orieška a mletého zázvoru. Suchú a sladkú chuť s tónmi korenia a a karameliek
dotvára dlhý záver s dubovou arómou.
Pivnice spoločnosti Legendario sa nachádzajú priamo v hlavnom meste
Havana. Charakteristiku lahodného kubánskeho rumu určujú predovšetkým
sladkasté hrozienka, ktoré sú v rume macerované podobu jedného mesiaca.
Výsledná vôňa rumu je jemne ovocná a sladká, podčiarknutá typickou
príchuťou panenskej šťavy z najkvalitnejšej kubánskej cukrovej trstiny.
Legendario Elixirde Cuba zreje sedem rokov v sudoch z amerického bieleho
dubu, v ktorých kde predtým dozrieval bourbon.
Krajina pôvodu: Dominikánska republika
Obsah alkoholu: 38%
Rum zreje systémom solera, jeho aróma má jemné sladké tóny vanilky.
V chuti je cítiť náznak ovocia, čokolády, medu, škorice a karamelu. Jeho
záver je dlhý a jemne korenistý.
Tradičná výroba tohto rumu sa dedí z generácie na generáciu. K jeho
unikátnosti prispieva okrem tradície, lokálnych surovín a miestnej
mikroklímy aj zrenie v špeciálnych sudoch. Rum zo Santiaga je skutočne
ľahký a vyvážený – má jemnú drevitú chuť s vanilkovým a pomarančovým podtónom a vyváženým záverom.
Vyrába tradičným spôsobom destilácie melasy z cukrovej trstiny, ktorá
pochádza výlučne z tohto ostrova. Rum následne zreje v ručne robených
sudoch z Južnej Afriky, v ktorých predtým ležali fortifikované vína.
Tieto vína mu dodávajú typickú arómu z dubového sudu a sladký záver
z portského a sherry vína.
Pri tomto unikátnom rume z Venezuely vám učaruje jeho sýta
tmavo-mahagónová farba a zmes vôní tabaku, pečených jabĺk, karamelu a orechov. Jeho ingrediencie prechádzajú trojnásobnou destiláciou a jeho
typická silná chuť s príjemnou ťažkou vôňou sú výsledkom
niekoľkoročného zrenia v dubových sudoch. Tento špecifický prémiový rum
bo uvedený na trh v roku 1963, pri príležitosti 25. výročia spoločnosti
a okamžite si získal množstvo priaznivcov, dokonca aj ocenení
v medzinárodných súťažiach.
Krajina pôvodu: Jamajka, Trinidad a Tobago
Obsah alkoholu: 40%
Ide o ideálnu zmes jamajského Pot Still rumu a klasického trinidadského
Column Still rumu. Silná vôňa jamajského rumu s hladkou elegantnou chuťou
trinidadského rumu vytvára dokonalú rovnováhu s dlhým záverom.
Je výsledkom blendovania viac ako 15 ročných, dobre vyzretých
karibských rumov. Jeho aróma je sladká, v chuti sa objavujú stopy vanilky,
marcipánu, sladkého korenia a vyzretého citrusového ovocia. Ideálne sa podáva sa na ľade s plátkom citrónu, kedy vynikne jeho špičková kvalita
a jemná chuť.
Filipínsky rum z cukrovej trstiny upúta originálnym designovým obalom
ukrývajúcim nápoj s ľahkou, vyváženou a ovocnou chuťou. Tajomstvo
filipínskeho rumu z cukrovej trstiny tkvie v kvalitných surovinách a tradičnom spôsobe výroby, ktorých spojením vzniká nápoj s vyváženou a ovocnou chuťou. Hlavnou zložkou rumu je cukrová trstina z úpätia hory Mt.
Kanlaonna, pre ktoré je príznačné vlhké podnebie a úrodná pôda
vulkanického pôvodu. Cukrová trstina sa najskôr fermentuje v pálenici.
Následne prejde destiláciou a sedem rokov zreje v špeciálne upravených
sudoch z amerického dubu. Výsledkom ďalšieho spracovania je kvalitný rum
s neobyčajnou chuťou, delikátnou vôňou a jemnou jantárovou farbou.
Zacapa Centenario vyrába destilovaním fermentovanej melasy z cukrovej
trstiny. Na podporu kvasenia používa liehovar vlastný kmeň kvasiniek
získaných z ananásu. Rumy zrejú systémom solera v nadmorskej výške
2333 m.n.m., v sudoch z bieleho dubu. Sudy sú unikátne tým, že v nich
predtým dozrieval bourbon, portské, koňak alebo tokajské víno. Rum má
sladkú, ovocnú chuť so stopami klinčekov, škorice, vanilky a čokolády.
Vôňu karamelových tónov perfektne dopĺňa aróma pražených orechov,
marcipánu, pomaranča a dubu.
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
2
Kôrovce
a výrobky z nich
3
Vajce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
6
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mlieko
a výrobky z neho
8
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
9
Zeler
a výrobky z neho
10
Horčica
a výrobky z nej
11
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
13
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
14
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.