




Zobanie pre zdravie: Slnečnica, ľan, tekvica či včelí peľ
Prehľad ponuky





„Sme malé, ale šikovné,“ zborovo volajú zdravé semienka a majú pravdu!
Keď človeka prenasleduje chuť na sladké, je schopný spapkať, všetko čo mu príde do cesty. Prekabáťte svoje chúťky a zobkajte priebežne zdravé semienka, ktoré vás nielen zasýtia a zaženú chuť na niečo sladké, ale majú aj množstvo ďalších pozitívnych účinkov. Sú jednoducho zázračne!
Vyberte si balíček slnečnicových, ľanových či tekvicových semienok alebo vyskúšajte prameň energie – včelí peľ, vďaka ktorému bude váš organizmus usilovný ako včielka. Všetky tieto dobroty obsahujú množstvo živín, vitamínov a majú ďalšie hodnotné vlastnosti. Sú navyše ľahko stráviteľné a dajú sa konzumovať na mnoho spôsobov, samé alebo v jogurtoch a müsli.
Slnečnicové semienka obsahujú veľké množstvo živín. Sú ľahko stráviteľné, ak sa dobre rozžujú.
Obsahujú 49 % tukov, z ktorých sa vyrába výborný kuchynský olej, 23 % proteínov (podobne ako mäso) a len 8% sacharidov. Sú jedným z najbohatších zdrojov vitamínu E (viac ho majú len mandle) a vitamínu B1 (viac je len v pivovarských kvasniciach). Sú veľmi bohaté na horčík, železo (7 mg / 100 g, teda rovnaké množstvo ako v šošovke), vápnik a fosfor. |
Ľanové semienka majú pri pravidelnej konzumácii vplyv na normálne trávenie. Odporúča sa zjesť 2–3 polievkové lyžice denne.
Sú cenené najmä pre vysoký obsah polynenasýtených mastných kyselín (PUFA) a sú vôbec najbohatším zdrojom pre organizmus nesmierne dôležitých omega 3 mastných kyselín. Ďalej obsahujú fytoestrogény, polyfenoly a lignany a dva druhy vlákniny, ktoré pomáhajú udržiavať čisté črevo a majú blahodarné účinky na jeho funkciu. |
Tekvicové semienka sa dajú jesť samotné, v jogurtoch, šalátoch, hodia sa k mäsu či do polievok a pridávajú sa aj do pečiva. Odporúčajú sa 1–2 polievkové lyžice lúpaných semienok denne.
Inšpirujte sa aj ďalšími ponukami! Na jedno poštovné si teraz môžete objednať viacero produktov od predajcu www.dobrapotravina.sk.
Obsahujú minerály (fosfor, horčík, mangán a železo), látky podporujúce zníženie hladiny cholesterolu, L-tryptofán, zinok, vitamíny B a E, bielkoviny a i. |
Včelí peľ je ideálny ako prísada do jogurtov, müsli, cereálií, zmrzliny, dezertov či nápojov. Peľ zaraďujte do stravy postupne, prvé týždne max. 1–2 lyžičky denne.
Je právom považovaný za takmer dokonalú potravinu, pretože obsahuje mimoriadne množstvo životne nevyhnutných živín: komplex biologicky viazaných vitamínov (hlavne. Sk. B), enzýmov, minerálov, bielkoviny s kompletným obsahom aminokyselín, esenciálne mastné kyseliny, antioxidanty atď. Príprava a dávkovanie: pre lepšiu stráviteľnosť je dobré peľ nechať kvasiť. Prevarte 25 ml vody, po vychladnutí primiešajte 15 g medu a 100 g peľu. Riadne premiešajte, natlačťte do pohára a nechajte 3 dni v otvorenom pohári. |
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Hlavní třída 679
708 00 Ostrava - Poruba
Česká republika