Francúzske mäsové teriny, paštéty a zeleninové tapenády
Prehľad ponuky
Francúzi skrátka vedia, ako ulahodiť chuťovým pohárikom. Vychutnajte si aj vy ich gurmánske špeciality, ktorých kvalita a chuť vás dostanú priam do gastromického raja!
TERINY
Francúzska terina je mäsový pokrm, ktorý sa pripravuje zo zmesi bravčového, telacieho, hovädzieho mäsa, ale tiež z kačacích či husacích pečienok. Terina má hrubšiu štruktúru než paštéta a je dokonale lahodná.
- Kačacia terina s hríbikmi
Kačacie mäso doplnené o chuť i vôňu hríbikov, navyše bez farbív, konzervantov a emulgátorov.
- Kačacia terina s Armagnacom
Armagnac je špeciálny druh koňaku a v kombinácii s kačacím mäsom dodáva terine nezabudnuteľný zážitok. Kačacia terina nesklame ani na sviatočnom stole a je výborný doplnok k červenému vínu.
- Kačacia terina s figami
Táto paštéta, kombinujúca chuť kačacieho mäsa s figami, je ľahko sladká a s červeným vínom sa vhodne doplňuje. Bez farbív, konzervantov a emulgátorov.
- Jelenia terina
Máte radi zverinu? Potom je práve pre vás ideálna jelenia terina! Mäso vysokej kvality si doprajeme veľmi výnimočne, tak vyskúšajte zmenu s touto lahodnou terinou bez farbív, konzervantov a emulgátorov.
- Kančia terina
Ďalšia z rady zverinových terín má výraznú chuť, ktorá lahodí všetkým gurmánom. Bez farbív, konzervantov a emulgátorov.
- Králičia terina
Chcete zmenu? Tak zvoľte miesto tradičného kuracieho mäsa králičie. Touto jemnou králičou terinou dokonale spestríte rodinný jedálniček.
- Prepeličia terina s hrozienkami
Ochutnajte, čo si pred sto rokmi dopriavala šľachta. Prepelička, hrozienka a biele víno, takúto kombináciu skrátka musíte ochutnať!
- Farmárska terina
Príjemne vyvážená chuť jednej zo základných terín, ktorá sa hodí na akúkoľvek príležitosť. Bez farbív, konzervantov a emulgátorov.
- Farmárska terina so zeleným korením
Farmárska terina so zeleným korením ponúka ľahko pikantnú chuť. Určite nič nepokazíte, keď si k nej doprajete pohárik lahodného moku. Takmer zabíjačková chuť s pálivým nádychom zeleného korenia uchváti každého.
- Farmárska terina s pálivou paprikou Espelette
Táto farmárska terina nesklame svojou výraznou chuťou, zvlášť pri slávnostnom stole s pohárikom niečoho lahodného. Je ideálna pre tých, ktorí preferujú pikantné chute.
- Confit z bravčovej pečene s paprikou a olivami
Táto kačacia paštéta je sama o sebe lahôdkou. Vyskúšajte okorenenú obmenu s paprikou a olivami, ktoré dodávajú paštéte prívlastok chute a v kombinácii s dobrým vínom celý pôžitok ešte umocňujú.
- Francúzska naložená kuracia pečienka (armaňak)
Naložená kuracia pečienka má jemnú chuť doplnenú výnimočnosťou koňaku. Je dokonalá k vychutnaniu v pohodovej atmosfére, najlepšie s pohárikom dobrého vína.
TAPENÁDY
Tapenáda je francúzsky stredoveký vynález a znamená pasta/ paštéta. Stačí jednoducho natrieť na chlieb, toast alebo chrumkavú bagetu a pochutnať si. Gastronomické možnosti sú takmer nekonečné!
- Treščia pomazánka
Lahodná treščia špecialita pochádza z Provence, kde každý dom má svoj recept a tajomstvo.
- Sardinka s citrónom, confit
Provensálska sardináda s konfitovaným citrónom. Stačí jednoducho natrieť na plátok voňavého chleba potretého vrstvou masla.
- Francúzska špecialita z tuniaka „Thoinade“ so sušenými paradajkami
Jednoduchý, autentický recept z tuniaka so sušenými paradajkami. Stačí jednoducho natrieť na chlieb, toast alebo chrumkavú bagetu a pochutnať si!
- Tapenáda z čiernych olív a bazalkou
Bazalka prináša v tomto recepte nádych typickej provensálskej čerstvosti a vynikajúcu rovnováhu medzi olivami a ančovičkami.
- Pochúťka s kozím syrom a sušenými paradajkami
Kozí syr so sušenými paradajkami je skutočnou pochúťkou pre vaše chuťové poháriky. Stačí jednoducho natrieť na chlieb, toast alebo chrumkavú bagetu a pochutnať si!
- Pochúťka z cukiet a s parmezánom
Sladký, jemný recept, v ktorom sa parmezán a sušené paradajky miesia s cuketou. Stačí jednoducho natrieť na chlieb, toast alebo chrumkavú bagetu.
- Pochúťka zo sušených paradajok
Nadpozemský pôžitok! Chuti sušených rajčín je skrátka veľmi ľahké podľahnúť.
- Tapenáda zo zelených olív a s bazalkou
Gastronomické možnosti tejto dobroty sú takmer nekonečné – môžete ju pridať do šalátov, cestovín, pizzy alebo ju použiť k zeleninovým pokrmom, rybám, bielemu mäsu alebo na prípravu chuťoviek.
- Pochúťka z baklažánu " baklažánový kaviár“
Absolútna explózia chutí. Vyskúšajte aj vy tento pokrm známy po celom Stredomorí a dnes už po celom svete!
Inšpirujte sa aj ďalšími ponukami! Na jedno poštovné si teraz môžete objednať viacero produktov od predajcu delikatesy-online.sk
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Alvide s.r.o.
Kráľovská 34
927 01 Šaľa
Obilniny obsahujúce lepok
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
Kôrovce
a výrobky z nich
Vajce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
Mlieko
a výrobky z neho
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
Zeler
a výrobky z neho
Horčica
a výrobky z nej
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.