Škola sabráže – otváranie vín šabľou a ochutnávka vín s WINE EXPERT
Prehľad ponuky
Termín
Platnosť do 30. 9. 2021.
V cene
- Prípitok:
- 1 × 0,5 dl biele víno
- 1 × 0,5 dl ružové víno
- 1× 0,5 dl červené víno
- Školenie sabráže s proseccom La Tordera (Taliansko), ktoré vám ostáva na dopitie
- Občerstvenie: „lopárik“ s pochutinami – kus syra a šunka
- Trvanie: cca 60 min.
- Rezervácia: Po zakúpení voucheru sa, prosím, objednajte na tel. č. +421 917 888 830. Rezervácie sú možné od utorka do soboty.
- Stačí sa preukázať platným voucherom v mobilnom telefóne alebo v sms.
- V prípade, ak sa nemôžete dostaviť na dohodnutý termín, oznámte to čo najskôr na tel. č. +421 917 888 830.
Využite body zo zamestnaneckých programov. Na túto ponuku môžete využiť body týchto benefitných spoločností:
- Edenred – previesť body
- Benefit Plus – previesť body
Ako funguje prevod benefitných bodov?
História sabráže sa tiahne údajne už od čias napoleónskych vojen, kedy na klasické otváranie fliaš nebol čas. Teraz je to práve čas, ktorý si pri tomto neštandardnom otváraní šampanského treba užiť.
Nazrite sa do sveta tých najlepších vín vo WINE EXPERT a naučte sa otvárať ich pomocou skutočnej šable, alebo tento zážitok doprajte niekomu ako vianočný darček!
Sabráž je technika otvárania vín šabľou, pri ktorom sa odsekne hrdlo fľaše aj s korkom. Tento netradičný, slávnostný a zároveň nebezpečný spôsob otvárania „bubliniek“ (sektu, šampanského či prosecca) je vhodný pri rovnako výnimočných udalostiach a oslavách. Pri sabráži treba brať do úvahy teplotu sektu, kvalitu skla a správny uhol seku. Okrem šable sa používajú aj sekery, meče či dokonca golfové palice. Správne vykonaná sabráž nezanechá v sekte žiadne čiastočky skla.
Školou sabráže vás bude sprevádzať niekoľkonásobný majster Slovenska v someliérstve a sabráži Tomáš Vyšvader, profesionálny someliér z WINE EXPERT, ktorý na Slovak Food Festivale prekonal rekord, keď odsabrážoval obrovský 12-litrový sekt Ferrari. Zároveň sabrážou 7 fliaš s rôznym objemom vytvoril nový rekord.
Na školení sa dozviete niečo málo o histórii a vzniku tejto metódy otvárania fliaš. Pripravenú budete mať fľašu správne vychladeného šumivého vína, ktorú si po dôkladnom zaškolení a BOZP sami vlastnoručne odsabrážujete.
Súčasťou zážitku bude, samozrejme, aj samotná komentovaná ochutnávka sabrážovaného prosecca La Tordera, ako aj bieleho, červeného a ružového vína na prípitok spolu s pochutinami – syrom a šunkou.
Celý tím vo WINE EXPERT je spojený láskou k vínu a skladá sa z tých najlepších someliérov. WINE EXPERT je dlhodobým partnerom Asociácie someliérov Slovenskej republiky, popredných vinárstiev nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.