








Kvalitné slovenské vína z vinárstva Masaryk – biele, červené i ružové
Prehľad ponuky


























Už Ovídius vedel, že noc, láska a víno nenahovárajú k ničomu miernemu. Dobré víno dodáme my, a čo bude ďalej… to je len a len na vás!
Prinášame vám ponuku 6 druhov kvalitných slovenských vín zo skalického vinárstva VÍNO-MASARYK. Jednotlivé druhy sú v ponuke po 6 ks, v prípade záujmu ochutnať všetky si môžete vybrať variant obsahujúci 1 fľašu z každého.
Vyrába z modrých odrôd hrozna okamžitým lisovaním (bez nakvášania bobúľ). Ružová farba vína je priamo úmerná zrelosti hrozna a technológii spracovania. Víno z odrody Modrý Portugal je harmonické, málo aromatické s príjemnou kyselinou, neutrálne a nevtieravé, vďaka čomu sa hodí ku všetkým jedlám. Odporúčaná teplota podávania je 12 °C. Alkohol: 11,5 % obj. | Celk. kyseliny: 6,22 g/l | Zost.cukor: 2,1 g/l |
Hrozno je zberané zo starých viníc s malým zaťažením krov. Ide o veľmi starú odrodu, ktorá je podľa určitých prameňov nemeckého pôvodu, alebo jej pravlasťou môže byť Dolné Rakúsko. Charakteristický odrodový buket po zrelom ovocí, jemná dubová a škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby. Je to víno pre milovníkov tvrdších červených vín. Alkohol: 13,0 % obj. | Celk. kyseliny: 6,65 g/l | Zost.cukor: 2,5 g/l |
Víno z tejto starej francúzskej odrody je svetlozelenej až zlatožltej farby, s charakteristickou vôňou a chuťou po žihľave, mede, egrešoch, makoviciach, grapefruite, broskyniach, čiernych ríbezliach, melónu a fíg. Víno je plnej chuti s harmonickými kyselinami. Je vhodné k syrom, predjedlám, rybám, bielemu mäsu a hydine a ľahko stráviteľným plodom mora. Ideálna teplota podávania je 10–12 °C. Alkohol: 12,5 % obj. | Celk. kyseliny: 5,0 g/l | Zost.cukor: 18,0 g/l |
Toto cuvée tvoria vynikajúce červené vína Cabernet Moravia, C40, Alibernet a Cabernet Franc. Víno vhodné na ka každú príležitosť sa pije obzvlášť dobre k skalickému trdelníku, v zime, keď pukajú jaternice v trúbe. Alkohol: 13,0 % obj. | Celk. kyseliny: 5,15 g/l | Zost.cukor: 1,5 g/l |
Bouvierovo hrozno výber z hrozna 2015
Pôvod tejto odrody nie je úplne objasnený. Jeden názor uvádza pôvod v Juhoslávii, druhý v rakúskom Štajersku. Je to pravdepodobne kríženec Burgundského bieleho so Silvánskym zeleným. Toto buketné víno je jemne aromatické s korenistými tónmi muškátu a grapefruitu. Vyznačuje sa nižším obsahom kyselín a každoročne dosahuje výbornú kvalitu. Hodí sa k dezertom a na každú slávnostnú tabuľu. Podáva sa pri teplote 10–12 °C. Obsah alkoholu: 13.0 % obj. | Obsah kyselín: 4.45 g/l | Obsah zost. cukru: 1.6 g/l |
Cabernet Sauvignon neskorý zber 2017
Stará odroda s pôvodom vo francúzskom regióne Bordeaux je najušľachtilejším predstaviteľom červených vín s vysokým obsahom antokyanových farbív a tanínu. Rubínovo červené víno s odrodovou príchuťou cabernetového charakteru a vyšším obsahom kyselín sa vyznačuje bohatou rozmanitosťou vo farbe a aróme. V intenzívnej ovocno-kvetinovej vôni pocítite vôňu čerešní, sliviek, čiernych ríbezlí, fialiek i jemný anízový tón. Dozrievaním víno získa harmonický nádych dubového dreva, dymu a jemnej čokolády. Skvele sa hodí k jedlám z tmavého mäsa a špecialitám z diviny, a taktiež k tvrdým syrom, pri teplote podávania 14 °C. Alkohol: 12,5 % obj. | Celk. kyseliny: 5,29 g/l | Zost.cukor: 1,8 g/l |
Predaj alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov je zakázaný. Pri osobnom prevzatí tovaru môžete byť vyzvaní na preukázanie plnoletosti. Pokiaľ nebude možné vek spoľahlivo overiť, nedôjde k odovzdaniu zaslaného tovaru.
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
VÍNO-MASARYK s.r.o.
Sasinkova 2333/18A
909 01 Skalica