








Za studena lisované oleje: makový, sezamový, tekvicový, konopný aj orieškový
Prehľad ponuky









Naolejuje Júlia olejom linoleum alebo nenaolejuje Júlia olejom linoleum? Na tom nezáleží! My máme pre váš jazyk niečo lepšie – za studena lisované oleje, ktoré naolejujú vašu chuť do jedla.
Oleje sa vyrábajú v Českej republike, kde sa ich ingrediencie spracovávajú poctivým lisovaním za studena, bez rafinácie a filtrovania. Práve vďaka tomu sú v nich zachované všetky výživné látky so svojimi unikátnymi vlastnosťami. Využitie majú totiž nielen v kuchyni, ale – čuduj sa svete – aj pri starostlivosti o telo. Na výber máte hneď 8 druhov, každý vo fľaši po 500 ml. Tak, ktorý vyskúšate ako prvý?
Osmička zázračných olejov:
-
- Olej z lieskových orieškov obsahuje množstvo minerálov a vitamínov. Má sýtu tmavú farbu a stredne hustú konzistenciu. Jeho vynikajúca chuť a oriešková aróma si získa srdcia milovníkov zeleninových aj ovocných šalátov. Vynikajúci je aj v kombinácii s rôznymi druhmi syrov. Má vysokú tepelnú stabilitu, vďaka čomu môže byť použitý aj na tepelnú úpravu pokrmov.
-
- Mandľový olej sa patrí medzi niekoľko málo olejov, ktoré majú všestranné využitie. Vzhľadom na svoju vysokú tepelnú stabilitu je vhodný na využitie v studenej i teplej kuchyni. V tejto kvalite ho možno použiť aj na starostlivosť o pokožku celého tela. Je vyrobený z kvalitných lúpaných španielskych či kalifornských mandlí, tradičnou lisovacou metódou bez vysokých teplôt. Takto vyrobený olej má jemný odtieň svetložltej farby a jemnú arómu. Ľahko sa vstrebáva do pokožky a nezanecháva pocitu mastnoty.
-
- Olej z jadier vlašských orechov je vynikajúci predovšetkým na využitie v studenej kuchyni. Tento olej má sýtu žltú farbu, stredne hustú konzistenciu a vďaka svojej nezameniteľnej chuti je vynikajúci na dochucovanie ovocných aj zeleninových šalátov, do pečiva, koláčov a iného jemného pečiva. V neposlednom rade sú zaujímavé aj jeho pozitívne účinky na ľudské zdravie.
-
- Tento konopný olej je vyrobený z lúpaných konopných semienok, a preto jeho farba nie je sýto zelená, ako pri lisovaní nelúpaného konopného semienka, ale má iba zelenkastý nádych a vyniká veľmi jemnou chuťou. Hlavnou prednosťou konopného oleja je vyvážený pomer nenasýtených mastných kyselín omega 3 a 6. Vzhľadom na svoju nízku tepelnú stabilite je vhodný predovšetkým na využitie v studenej kuchyni. Užívanie konopného oleja je vhodné pre športovcov, deti, dospelých i seniorov. Má svoje uplatnenie pri prevencii rôznych ochorení a predstavuje archetyp superpotraviny na každodenné používanie.
-
Sezamový olej z bieleho sezamu
- Olej získaný lisovaním semien bieleho sezamu za studena má zlatistú farbu a výraznú arómu. Je vhodný ako do studenej kuchyne, ako aj na ľahšiu tepelnú úpravu pokrmov. Má strednú tepelnú stabilitu 177 °C.
-
- Tekvicový olej je predovšetkým vynikajúci na využitie v studenej kuchyni pri príprave šalátov či dochucovanie pokrmov. Za studena lisovaný a nerafinovaný má sýtu hnedo-zelenú farbu, hustejšiu konzistenciu a príjemnú orieškovú arómu. Tekvicový olej je cenený predovšetkým pre vysoký obsah organicky viazaného zinku, vďaka ktorému má vynikajúce regeneračné vlastnosti.
-
- Olej získaný tradičným studeným lisovaním podzemnice olejnej je jasne žltý a má jemnú zemitú arómu a výraznejšiu chuť. Má strednú tepelnú odolnosť a je vhodný na tepelnú úpravu aj do studenej kuchyne. Obzvlášť vynikajúci je napríklad v zeleninových šalátoch, pri tepelnej úprave ryže či na podusenie zeleniny.
-
- Makový olej sa vyznačuje zlatistou farbou s výrazne makovou arómou i chuťou. Vzhľadom na svoju nízku tepelnú stabilitu je vhodný predovšetkým na využitie v studenej kuchyni. Tento olej je čoraz obľúbenejší nielen pre svoje zdravotné bonusy, ale aj ako olej vhodný na starostlivosť o pleť a vlasy.
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Cocoa manufacturer s.r.o.
Cejl 72
602 00 Brno-střed
Česká republika