




Svetlá alebo tmavá Trenčianska medovina – 0,5 alebo 0,75 l
Prehľad ponuky



Skutočná pochutina? Trenčianska medovina!
GARANCIA DORUČENIA DO VIANOC pri objednávkach vytvorených a zaplatených najneskôr do 16. 12. 2022
Tento starobylý nápoj vyrábali z kvalitného včelieho medu už naši pradedovia. Charakteristická chuť a aróma Trenčianskej medoviny sa dosahuje tradičným spôsobom, dlhodobým zrením minimálne jeden rok. V ponuke variantov nájdete 0,5 alebo 0,75 l fľaše naplnené tmavou či svetlou medovinou. Rozdiel medzi nimi je ten, že tmavá sa vyrába z lesných medov, zatiaľ čo svetlá je z kvetových.

Trenčianska medovina je vyrábaná kvasením medového roztoku z kvalitného včelieho medu. Obsahuje 12% alkoholu a je jemne dochutená bylinnými výťažkami liečivých rastlín. Je vhodná ako aperitívny nápoj a aj na prípravu miešaných nápojov. Medovinu doporučujeme v lete podávať vychladenú na 10–12°C, v zime zohriatu na 40–50°C. Svetlá medovina je chuťovo sladšia a tmavá medovina je jemne horká.
Tip: Medovina je vhodná aj ako aperitív či na prípravu miešaných nápojov. V zime chutí najlepšie zohriata na 50–55°C. Ako letné osvieženie ju podávajte vychladenú na 12–14°C.
Začiatky výroby Trenčianskej medoviny siahajú až do roku 1973, kedy Ing. Milan Krivý st. spracoval recept na jej výrobu. Postupom času sa recept zdokonaloval až do podoby, v akej ho poznáme teraz. Podieľal sa aj ako spoluorganizátor prvého ročnika výstavy Včelár na Trenčianskom výstavisku. V roku 1991 založil firmu EMKO s.r.o., zameranú na výkup a spracovanie včelích produktov a výrobu medoviny.
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
EMKO s.r.o.
Horná Súča 1059
913 33 Horná Súča