













Dodajte svojim jedlám šmrnc s oceňovanými lahôdkami z maďarského Szegedu: sladká aj štipľavá paprika, olej či paprika údená na bukovom dreve
Prehľad ponuky











„Tak ako, chutilo?“ Keď v jedle je paprika maďarská, vopred zodpovedaná je otázka. Priamo zo Szegedu pochádza, hladošom z mysle neschádza. Sladká, štipľavá či údená, do varenia aj za studena.
Lámete si hlavu nad tým, čo pripraviť na obed alebo večeru? Nech už bude vašou voľbou čokoľvek, vďaka poriadnej paprike či paprikovému oleju zaručene pozdvihnite akékoľvek jedlo o level vyššie. Lahodná paprika aj olej pochádzajú priamo z kolísky koreninovej papriky – maďarského Szegedu.
![]() |
![]() ![]() |
Paprika je spracovávaná tradičným spôsobom – mletím medzi mlynskými kameňmi. Ponuka programu Paprika RUBIN Szeged má tiež chránený pôvod lokalizovaný na oblasť župy Szeged, ktorá je Mekkou pestovania koreninovej papriky v strednej Európe. Kvalita výrobkov je garantovaná aj viacerými oceneniami na európskych gastronomických fórach. Paprika sa môže popýšiť napríklad aj „Oscarom“ medzi potravinami, konkrétne ocenením GREAT TASTE, ktoré garantuje, že sa vám do košíka dostáva výnimočný a vysokokvalitný produkt. Ochranná známka pôvodu a dodržiavania postupov pri výbere, pestovaní a spracovaní je preto garanciou, že pôvod produktu zodpovedá tradíciám a vysokým štandardom kvality.
Vybrať si môžete z viacerých produktov:
Paprika – sladká, štipľavá, údená
Paprika je mletá na mlynských kameňoch, vďaka čomu spĺňa všetky tradičné poľnohospodárske postupy typické pre oblasť Szeged. Ukrýva v sebe tiež vysoký obsah prírodného farbiva bez pridaných aróm. Kvalitu výsledného produktu ocenia i nároční gurmáni, ktorí si potrpia na špecifické vône. Na výber máte zo sladkej, štipľavej a do sladká či štipľavá vyúdenej verzie, ktorá je spracovaná na bukovom dreve.
Kvalitná koreninová paprika údená na bukovom dreve
Zaujímavosťou je, že táto mimoriadne kvalitná výberová koreninová paprika, bola vyúdená na originálnom bukovom dreve a mletá na tradičných mlynských kameňoch. Lahôdková prvotriedna koreninová paprika sa vyznačuje vysokým obsahom farbiva s príjemnou údenou chuťou. Neobsahuje žiadne arómy a prídavné látky. Ďalšie detaily o pôvode papriky si môžete prečítať kliknutím TU.
Údená paprika je pôvodne objavom španielov nakoľko takto sušili papriku pred mletím. Údenie papriky sa rozšírilo aj do významných pestovateľských miest koreninovej papriky akým je aj oblasť Szegedu nakoľko aj tunajší pestovatelia a milovníci koreninovej papriky objavili tú výnimočnú chuť. Takto vznikla z kvalitnej papriky po vysušení a údení na bukovom dreve táto delikatesa. A čo je hlavné, všetko prírodné bez pridania aróma iných prídavných látok! Za svoju lahodnú zamatovú chuť a výnimočnú kvalitu môže ďakovať skutočnosti, že je produktom neporušenej línie tradície pestovania lahodnej koreninovej papriky v domovine „paprikárskej tradície“ v oblasti Szegedu. Celý proces od výberu semien až po spracovanie je výhradne viazaná k danej oblasti, čo striktne strážia aj ochranná známka pôvodu. Tá je garantom výnimočnosti ako aj toho, že sa spracováva paprika len z tejto oblasti, len z miestnych odrôd, tradičnými poľnohospodárskymi postupmi a nemenej stráženom procese spracovania. Výsledkom je výnimočný vynikajúci produkt, sušená mletá koreninová paprika so skutočne bohatou ohnivočervenou farbou a s chuťou lahodnou, dlhotrvajúcou, zamatovou a veľmi príjemnou. |
Paprikový olej Rubin
Paprikový olej značky Rubin skvelo dochutí všetky vaše kulinárske recepty. Olej zo starostlivo vyberaných paprikových semien je lisovaný za studena čím získava krásnu rubínovú farbu. Neobsahuje žiadne chemické látky ani arómy. Je vhodný na prípravu teplých a studených pokrmov, šalátov, ale aj dezertov. Olej je bohatým zdrojom kyseliny linolovej (omega-6 ), ktorá prispieva k normálnej hladine cholesterolu v krvi. Nájdete v ňom tiež vitamín A a E, antioxidanty (napr. γ-tokoferol), karotenoidy a nenasýtené mastné kyseliny.
Využíva sa na varenie, pečenie, prípravu šalátov a ku každému jedlu, ktoré chcete obohatiť o vynikajúcu chuť a farbu koreninovej papriky (marinovanie, dressingy, farbenie, dochucovanie, do halászlé, perkeltov, gulášov a do typických maďarských jedál). Nádhernú rubínovú farbu dodáva oleju obsah prírodného karotenoidu. V paprikovom oleji bolo dovedna identifikovaných 31 druhov karotenidov, z nich najväčší obsah má kapsantín , lutein, kapsorubin a β-karotén. Paprikový olej garantovane zvýrazňuje pôžitok z jedál, ich farebnosť, vôňu a hlavne chuť. Navyše vďaka jeho obsahu zdraviu prospešných látok a bioaktívnych komponentov prispieva k zdravému stravovaniu.
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
ALLUSI s.r.o.
Kráľová nad Váhom 674
925 91 Kráľová nad Váhom