




Zdravie a vitalita v pohári: kimchi plné vitamínov, pasta miso aj korenie luggi
Prehľad ponuky






Hovorí sa, že zdravie si za peniaze nekúpiš. Objednaním pohára kimchi mu však môžete výrazne prospieť!
Ochutnajte zmes tekutého korenia luggi, koreniacu pastu miso, kvasený šalát z červenej repy s chrenom aj kimchi-kórejský zázrak z čínskej kapusty, alebo absolútny trhák a novinku od Beavia – kimchi z hlávkovej kapusty. Doprajte svojmu telu nálož vitamínov, minerálov a vlákniny v podobe fermentovaných (kvasených) potravín.
Kvasené potraviny sú s nami od pradávna. V dobách kedy kvalita prevládala nad kvantitou a na pultoch predajní nebola zelenina celý rok, boli kvasené potraviny bežnou súčasťou jedálnička. Predtým sa tvrdilo, že sú liekom na všetko. Štúdie z posledných rokov ukazujú, že 70 – 80 % imunitného systému leží v črevách. Ak je náš vnútorný priestor v nepohode, môže sa to prejaviť zníženou imunitou, čo vedie k častejšiemu prechladnutiu, tráviacim problémom, výskytu ekzému, bolestiam hlavy… Všetko ide ruka v ruke. Práve v tomto momente prichádza čas na mliečne kvasené potraviny.
A prečo jesť kvasené potraviny? Sú skvelé pri očistách organizmu a pôstoch, na podporu imunity, harmonizácii trávenia a zažívania, pomôžu tiež pri chudnutí (zrýchli metabolizmus), proti ekzémom, alergiám a kvasinkovým infekciám aj na regeneráciu organizmu.
Tip: Pridajte misku kimchi alebo kvaseného šalátu z červenej repy ku každému jedlu. Zhruba po 20 dňoch pocítite rozdiel. Vaše zažívanie bude v rovnováhe.
Pochutnajte si na mixe kvasených zeleninových šalátov. Objednajte Fermentovaný mix I alebo II, a skúste tak všetky kvasené delikatesy Beavia. Na výber máte aj ochutnávkový mix: vyskúšate pálivé aj nepálivé kimchi, fermentovanú repu s chrenom a fermentované korenie – jačmeňo-cícerové miso aj tekuté korenie luggi.
![]() |
![]() |
Dobré vedieť: Šalát si vychutnáte samotný, môžete si ho ale pridať k akémukoľvek jedlu alebo si ním spestriť napríklad bagetu.
Zaujíma vás príprava kimchi aj proces jeho fermentácie? Prečítajte si o tomto kórejskom zázraku viac:
-
Kimchi sa vyrába ručne. Suroviny sa kupujú od lokálnych pestovateľov počas sezóny v Českej republike. Každá čínska kapusta prejde rukami. Osobne sa prezerá, aby sa odstránili nečistoty. Potom sa nakrája, pripraví všetky ingrediencie, naloží, zasype korením a nechá kvasiť. Po niekoľkých dňoch fermentácie je výsledkom chrumkavý kvasený šalát.
Zloženie je poctivé, v šaláte nájdete samé dobroty a štipku lásky, ako hovoria v Beavia.
-
Prečo má pohár kimchi vypuklé viečko? Prečo kimchi bublá?
Kimchi je živé. Obsahuje probiotické kultúry, ktoré spôsobujú bublanie Kimchi a nafukovanie viečka. Po otvorení môže Kimchi vystúpiť hore. Otvárajte nad drezom či tanierom. Jedná sa o „zeleninový burčiak“
-
Mliečne kvasenie patrí medzi najstaršie formy úpravy a uchovávania potravín mimo vegetačného obdobia. Ide o prirodzený dôsledok činnosti 3 druhov priateľských baktérií, ktoré vytvoria kvalitné prostredie s potrebnou pH (kyslosť), vďaka ktorej sa mení obsah cukrov a škrobov. Fermentovaná potravina je nutrične hodnotnejšia ako jej pôvodné zložky a svojou kyslosťou je bližšie pH prirodzenému pre zažívanie. Činnosť probiotických baktérií týmto ušetrí prácu pri trávení a telo môže energiu použiť na iné procesy.
-
Ide o živý organizmus pridávaný do potravín, ktorý priaznivo ovplyvňuje zdravie zlepšením rovnováhy črevnej mikroflóry. Probiotické šaláty, ktoré postúpia proces fermentácie, sú na svete tisíce rokov a sú súčasťou jedálnička všetkých kultúr. Typickým príkladom probiotika je jogurt. Pri zelenine, ktorú sme vypestovali v záhradke, nie je potrebné probiotické kultúry pri výrobe pokrmov pridávať, pretože je ich povrch týmito baktériami pokrytý úplne prirodzene. Pri príprave fermentovaného jedla môžeme buď nechať rozrásť kolónie, ktoré sa na zelenine prirodzene nachádzajú, alebo dodať kúpenú štartovaciu kultúru.

Kvasený šalát červená repa s chrenom
Červená repa sa radí medzi superpotraviny a antioxidanty. Obsahuje nepreberné množstvo vitamínov a minerálov, ktoré sa podieľajú na udržaní celkového zdravia ľudského tela. Chren všeobecne pôsobí proti mikróbom, baktériám, hubám a to aj v ľudskom tele. Spojením a skvasením týchto dvoch surovín vznikol super elixír na posilnenie fyzickej a duševnej výkonnosti. Vďaka fermentácii zmizol cukor, ktorý je prirodzene obsiahnutý v repe a šalát získal liečivé vlastnosti, ktoré predtým nemal. Zmes obsahuje probiotiká, ktoré osídľujú črevá, podporujú imunitný systém, ktorý nás chráni pred napadnutím bakteriálnych aj vírusových infekcií.
Koreniaca pasta miso
Dejte vašemu stolování tu správnou šťávu! Vyzkoušejte přirozeně fermentované, vyzrálé ječmeno-cizrnové miso v bio kvalitě, které je perfektním pomocníkem při dochucování vašich jídel. Pasta se navíc vyrábí bez konzervačních látek a barviv.
Dajte vášmu stolovaniu tú správnu šťavu! Vyskúšajte prirodzene fermentované, vyzreté jačmeňo-cícerové miso v bio kvalite, ktoré je perfektným pomocníkom pri dochucovaní vašich jedál. Pasta sa navyše vyrába bez konzervačných látok a farbív.
Tip: Miso vyniká najmä ako polievkový základ, kedy dokonale nahradí bujón.
Tekuté korenie luggi
Uvarenej omáčke stále niečo chýba, ale už neviete, čím ju dochutiť? Siahnite po tekutom korení luggi, ktoré sa vyrába v bio kvalite 6-mesačnou fermentáciou prirodzene bezlepkových surovín – lupiny a ovsa. Korenie je plné užitočných vitamínov a minerálov, vhodné aj pre vegánov a navyše bez konzervantov, farbív, umelých sladidiel alebo pridaných zvýrazňovačov chuti.
Tip: Luggi sa skvele hodí na dochutenie polievok, omáčok, šalátov, mäsa, či rýb. Vo vašej kuchyni nahradí sójovú omáčku či maggi.
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Výrobok nie je možné vrátiť v zákonom stanovenej lehote 14 dní, pretože sa jedná o potravinu podliehajúcu rýchlej skaze. Viac nájdete v obchodných podmienkach obchodu.