Tatarák z pravej hovädzej sviečkovice s hriankami a k tomu dva veľké svetlé ležiaky
Prehľad ponuky
Termín
Platnosť do 7. 7. 2023.
V cene
- 200 g Tatarák z pravej hovädzej sviečkovice (A: 1, 3, 10)
- 8 × Hrianky
- 2 × 500 ml Svetlý ležiak Komín 11° ALEBO 500ml Kofola
Obmedzenie
- Voucher je možné využiť len na konzumáciu v reštaurácii.
- Voucher je možné využiť PON- PIA od 14:00 – 18.00 hod a cez víkend bez obmedzenia.
- Rezervácia: Po zakúpení voucheru je potrebné vytvoriť rezerváciu minimálne 24 hodín vopred na telefónnom čísle +421 905 534 102.
- Prevádzka Mestský pivovar Alžbetka je odo dňa 29. 6. 2023 z technických príčin zatvorená, ešte nevyužité vouchery je možné od tohto dátumu využiť v rovnakom znení v prevádzke Ružinovský pivovar Komín na Miletičovej ulici 17/A.
- Stačí sa preukázať platným voucherom v mobilnom telefóne alebo v sms.
Obsahuje nasledujúce alergény:
Využite body zo zamestnaneckých programov. Na túto ponuku môžete využiť body týchto benefitných spoločností:
- Benefit Plus – previesť body
Ako funguje prevod benefitných bodov?
Tatarák v Alžbetke chutí tak, že by sa aj samotní Tatári vykašľali na boj, radšej si dali nohy pod stôl poriadne si namastili pupok. A keby ochutnali poctivé slovenské pivko, tak by sa už do toho Mongolska ani nevrátili.
V každej krajine sa tatársky biftek pripravuje inak, základom však je mäso z pravej hovädzej sviečkovice. A práve takýto poctivý tatarák na vás čaká v Mestskom pivovare Alžbetka. Vyrobený z toho najkvalitnešieho mäsa, sprevádzaný chrumkavými hriankami.
Ku poriadnemu tataráku patrí aj znamenité pivo. K mäsu dostanete dva krásne orosené svetlé ležiaky Komín 11% EPM. Pivká značky Komín si vyrába samotný pivovar, varí ich tradičným spôsobom na dva rmuty z moravského humnového sladu a chmeľov zo žateckej oblasti. Komín 11% sa výborne hodí na celovečerné popíjanie, ale aj na príležitostné vychutnávanie poctivej klasiky. Okrem piva máte na výber aj pollitrovú Kofolu.
Pre pivných degustátorov máme aj ďalšiu dobrú správu: V Alžbetke sa nachádza multitap s 12-timi pípami, kde sa pravidelne v priebehu dňa striedajú rôzne druhy piva. Vlastnú značku Komín dopĺňajú ďalšie pivá zo slovenských či českých remeselných pivovarov. V malebnom prostredí Mestského pivovaru Alžbetka si splní svoj sen náročný pivný degustátor, zvedavý gastronomický turista i milovník výborného jedla.
Vymysleli tatarák Tatári?
Vŕta vám v hlave, či tatársky biftek skutočne pochádza spod sedla Tatárov? Bohužiaľ, v skutočnosti ho nevymysleli oni. Táto pochúťka vznikla koncom 19. storočia v Paríži. Už vtedy šikovní šéfkuchári experimentovali so surovým hovädzím mäsom, vaječným žĺtkom, cibuľou a kaparami. Túto lahôdku nazývali „steak a l´américaine“.
Potom si však jeden zo šéfkuchárov spomenul na legendu o Tatároch, ktorí vraj jazdili na sedlách, pod ktorými skladovali surové mäso. Americký steak tak získal nové, originálne meno.