


Spoločníci nielen na grilovanie: kvasené šaláty, miso pasta či korenie v lahodných setoch
Prehľad ponuky








Tieto pochúťky sú na grill také skvelé, že sa im začalo hovoriť grillchi.
Dlhé teplé letné večery nabádajú na usporiadanie poctivej grilovačky. Pozvite rodinu a priateľov, rozpáľte gril a užite si nezabudnuteľné chuťové kombo grilovaných pochúťok v sprievode kvasených šalátov. Objednajte si Fermentovaný mix II, a skúste tak všetky kvasené delikatesy Beavia. Na výber máte aj ochutnávkový mix: vyskúšate pálivé i nepálivé kimchi, kvasenú repu s chrenom a fermentované korenie – jačmenno-cícerové miso i tekuté korenie luggi, ktoré sa vyššou triedou v marinovaní.
Ako si vychutnať Beavia delikatesy pri grilovaní?
Dokonalá príloha
Či už Kimchi, alebo repa – chrumkavý a chutný šalát z kvalitnej fermentovanej zeleniny bude vždy skvelou voľbou k opečenému mäsu, klobáskam, tofu. Príjemná pikantnosť chilli v kimchi a chrenu v kvasenej repe dodajú vášmu pokrmu ten správny šmrnc.
Kimchi burger – Repový burger
Zlatým grálom každej grilovačky sú bezpochyby poctivé a šťavnaté burgre, ktoré pri zahryznutí v ústach odštartujú absolútnu chuťovú explóziu. Chrumkavá žemľa, kvalitný plátok prepečeného mletého mäsa s rozpusteným plátkom čedaru a poriadna porcia kimchi na vrchol. Už sa vám zbiehajú sliny? Vyskúšajte overený recept na kimchi burgery, po ktorých sa ihneď zapráši. Repový burger je chutnou alternatívou pre všetkých vegetariánov.
Kimchi hermelín – Repový hermelín
Hermelín je česko-slovenská klasika – výborný sám o sebe, naložený, či grilovaný. Zabudnite na univerzálne korenie z balenia kupovaných hermelínov. Lyžica Kimchi alebo repy a poriadne prepečenie vám zaručí delikátny zážitok.
Kimchi nátierka na topinky
Chrumkavé hrianky potreté maslom a cesnakom zaváňajú návratom do detstva. Ugrilujte hrianku presne tak, ako ju máte radi, natrite ju kimchi nátierkou a vychutnajte.
Ako použiť miso pastu pri grilovaní?
Miso je japonská koreniaca pasta. Perfektne naložené mäso v chutnej marináde je slasťou pre chuťové bunky. Zvlášť, ak je mäso naložené dostatočne dopredu a má čas odpočívať. Miso svojou jedinečnou silnou umami chutí dokonale podčiarkne chuť grilovaného mäsa. Vyskúšajte marinádu s Miso: zmiešajte 2 lyžice Miso Beavia so 100 ml vody, pridajte trochu strúhaného zázvoru, lyžicu medu a čili vločky. Mäso nechajte odležať v marináde cez noc.
Ako použiť luggi pri grilovaní?
Luggi je skvelé univerzálne tekuté korenie, ktoré nahrádza maggi, či sójové omáčky. Na rozdiel od spomínaných je luggi bez lepku a vegán. Skvele poslúži ako pri príprave marinád, tak pri príprave vynikajúcich zálievok na šalát.
Zaujíma vás príprava kimchi aj proces jeho fermentácie? Prečítajte si o tomto kórejskom zázraku viac:
-
Kimchi sa vyrába ručne. Suroviny sa kupujú od lokálnych pestovateľov počas sezóny v Českej republike. Každá čínska kapusta prejde rukami. Osobne sa prezerá, aby sa odstránili nečistoty. Potom sa nakrája, pripraví všetky ingrediencie, naloží, zasype korením a nechá kvasiť. Po niekoľkých dňoch fermentácie je výsledkom chrumkavý kvasený šalát.
Zloženie je poctivé, v šaláte nájdete samé dobroty a štipku lásky, ako hovoria v Beavia.
-
Prečo má pohár kimchi vypuklé viečko? Prečo kimchi bublá?
Kimchi je živé. Obsahuje probiotické kultúry, ktoré spôsobujú bublanie Kimchi a nafukovanie viečka. Po otvorení môže Kimchi vystúpiť hore. Otvárajte nad drezom či tanierom. Jedná sa o „zeleninový burčiak“
-
Mliečne kvasenie patrí medzi najstaršie formy úpravy a uchovávania potravín mimo vegetačného obdobia. Ide o prirodzený dôsledok činnosti 3 druhov priateľských baktérií, ktoré vytvoria kvalitné prostredie s potrebnou pH (kyslosť), vďaka ktorej sa mení obsah cukrov a škrobov. Fermentovaná potravina je nutrične hodnotnejšia ako jej pôvodné zložky a svojou kyslosťou je bližšie pH prirodzenému pre zažívanie. Činnosť probiotických baktérií týmto ušetrí prácu pri trávení a telo môže energiu použiť na iné procesy.
-
Ide o živý organizmus pridávaný do potravín, ktorý priaznivo ovplyvňuje zdravie zlepšením rovnováhy črevnej mikroflóry. Probiotické šaláty, ktoré postúpia proces fermentácie, sú na svete tisíce rokov a sú súčasťou jedálnička všetkých kultúr. Typickým príkladom probiotika je jogurt. Pri zelenine, ktorú sme vypestovali v záhradke, nie je potrebné probiotické kultúry pri výrobe pokrmov pridávať, pretože je ich povrch týmito baktériami pokrytý úplne prirodzene. Pri príprave fermentovaného jedla môžeme buď nechať rozrásť kolónie, ktoré sa na zelenine prirodzene nachádzajú, alebo dodať kúpenú štartovaciu kultúru.

Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Výrobok nie je možné vrátiť v zákonom stanovenej lehote 14 dní, pretože sa jedná o potravinu podliehajúcu rýchlej skaze. Viac nájdete v obchodných podmienkach obchodu.