„Boh vyrobil pivo, pretože nás miluje a chce, aby sme boli šťastní.“ – Benjamin Franklin
Zbožňujete pivo a zaujíma vás odkiaľ sa berie? Vydajte sa do remeselného pivovaru Nestville Taberna a zistite to na vlastnej koži! Čaká vás naozaj chutná prehliadka pivovaru s odborným výkladom a degustáciou, počas ktorej sa nielen čo-to dozviete o vašom obľúbenom nápoji, ale aj nahliadnete do útrob miesta, kde sa vyrába. Neobídete ani srdce pivovaru, ktorým je 5,5 hl medená varňa. Na kvasenie a ležanie piva má pivovar sedem 10 hl cylindro-kónických tankov a dva pretlačné tanky, ktorých produkt, samozrejme, počas prehliadky aj ochutnáte.
Chceli by ste sa do pivnej problematiky ponoriť hlbšie? Absolvujte kurz varenia piva a odhaľte všetky dobre strážené tajomstvá jeho výroby. V rámci kurzu zažijete skutočné varenie piva na remeselnej technológii, od šrotovania až po stáčanie do fliaš, pochopíte základné princípy a proces varenia piva, pozriete sa bližšie na technológiu aj prípravu surovín potrebných k výrobe vášho obľúbeného zlatistého moku. Chýbať nebude ani lahodný obed, degustácia piva priamo z tanku a celodenný pitný režim. Po skončení kurzu sa vám v ruke okrem piva ocitne aj certifikát o absolvovaní kurzu, ktorým sa môžete popýšiť medzi priateľmi.
Pivovar Taberna
Pivovar Nestville Taberna nadväzuje na bohatú históriu pivovarníctva, liehovarníctva apohostinských služieb v tejto oblasti. Počiatky pivovarníctva tu siahajú až do roku 1271, kedy vzniklo právo vlastníctva slobodného pivovaru. Prvá várka remeselného piva v novodobej histórii tu bola navarená v roku 2019. Srdcom pivovaru je 5,5 hl medená varňa, z ktorej pochádza aj pýcha pivovaru Nestville Beer.
Nestville Beer je poctivé remeselné pivo, vyrobené z tých najkvalitnejších surovín – krištáľovo čistej podtatranskej vody, obilných sladov a chmeľu. Jedinečnosťou je použitie zadymeného jačmenného sladu nad tvrdým drevom. Starostlivo vybrané odrody chmeľu dodávajú pivu jeho charakteristickú horkastú chuť. Počas kvasenia sú používané vlastné kmene kvasiniek, ktoré boli vyšľachtené pre dosiahnutie jedinečnej chute piva. Po hlavnom kvasení sa pivo stáča a nechá odležať v sudoch po Nestville Whisky. Zrenie v drevených sudoch z amerického bieleho duba, v ktorých predtým zrela Nestville whisky, zvýrazňuje jedinečnú chuť piva. Dodáva mu jemnú horkosť dubového triesla a sladkasté vanilkové tóny s jemným podtónom Nestville Whisky na pozadí.