Phở polievka s vietnamskou bagetou alebo tasting menu pre 2–4 osoby
Prehľad ponuky
Kto tu rád Papá? Ya!
Vietnamská reštaurácia Papaya je pripravená zobrať vás na exotickú cestu do krajiny modrého draka. Zaborte lyžicu do veľkej Phở polievky, ktorá je údajne tou najlepšou záchranou po náročnej noci. Rezancová polievka Phở (čítaj Fo) sa skladá zo silného vývaru z hovädzích kostí, ochuteného voňavými opraženými koreninami. Podáva sa s kuracím alebo hovädzím mäsom či tofu.
K phočku dostanete aj vietnamskú bagetu Bánh Mì, ktorá je výsledkom francúzskeho vplyvu na vietnamskú kultúru. Vietnamci posunuli toto jedlo na inú úroveň pridaním pečeného bravčového mäsa, vietnamskej šunky, koriandra, šalátu a špeciálnej omáčky. Slávny šéfkuchár Anthony Bourdain považuje Bánh Mi za najchutnejší sendvič na svete a opísal ho ako symfóniu chutí. Vybrať si môžete hovädziu, bravčovú, kuraciu alebo vegetariánsku bagetu s tofu.
Tasting menu – ochutnajte z každého rožku trošku
V ponuke nájdete aj originálne degustačné menu, v ktorom ochutnáte to najlepšie z vietnamskej kuchyne. Menu je určené pre dvoch (ideálne na netradičné rande) alebo štyroch (vezmite rodinu alebo kamarátov). Čakajú vás obľúbené polievky, rôzne typy roliek, mango šalát, parené slané buchty, plnené palacinky a chrumkavé kura či kačica.
Aby vám nevysmädlo, na stole vám pristane bezodný pohár, ktorý si budete môcť doplniť koľkokrát budete chcieť. Na výber budete mať Pepsi, Pepsi Max, 7 Up, Mirindu alebo sódu.
Prečítajte si viac o jednotlivých pokrmoch: (Kliknite)
Obľúbená ázijská polievka s čili, vajíčkom, zeleninou a kuracím mäsom. Špeciálny recept Papaye je veľmi vyvážený, podľa niektorých je to najlepšia ostrokyslá široko-ďaleko. |
Thajská ostrokyslá polievka s krevetami, hlivou shiitake, chilli, exotickými koreninami (citrónová tráva, limetka, koriander) a kokosovým mliekom |
Chrumkavé rolky plnené najmä mäsom, hubami a rezancami sa podávajú s riedenou rybacou omáčkou. Pre vegetariánov je na výber aj bezmäsitá verzia. Tieto chrumkavé rolky nesmú chýbať na oslavách lunárneho Nového roku ani na žiadnej rodinnej oslave u Vietnamcov. Bravčové pliecko, vaječný žĺtok, cibuľa, huby shiitake, judášovo ucho, sklenené rezance a fazuľové výhonky mungo sa zabalia do ryžového papiera (vegetariánske sú v pšeničnom papieri) a vyprážajú v rastlinnom oleji do zlatista. Podávajú sa s riedenou ochutenou rybacou omáčkou Nước Chấm a kúskami mrkvy a mladého kalerábu. V Južnom Vietname ich nájdete pod názvom Chả Giò. |
Ľahké bezlepkové letné závitky – šalát, koriander, slíže z vaječnej omelety, plátky mäsa a krevety, varené ryžové rezance, zabalené do ryžového papiera. Máte na výber aj náplň z bravčového mäsa alebo vegetariánsku verziu. Druhé najpopulárnejšie vietnamské jedlo podľa CNN TRAVEL. Tieto ľahké závitky sú vhodnou voľbou, keď nemáte chuť na vyprážané jedlo. Zelený šalát, koriander, slíže z omelety, plátky varenej bravčovej šunky, na pare varené krevety a Bún (tenké ryžové rezance) sú zabalené do priesvitného ryžového papiera. Podávajú sa so špeciálnou arašidovou omáčkou Hoisin. Južní Vietnamci ich volajú Gỏi Cuốn |
Sú vhodné nielen na raňajky či olovrant. Pochádzajú z Číny, ale našli si pevné miesto vo vietnamskej kuchyni. Plnku tvorí bravčové mäso, vajce, huba judášovo ucho, sklenené rezance a cibuľa, ochutené čiernym korením. |
Táto chrumkavá palacinka pochádza zo stredného Vietnamu. Cesto tvorí ryžová múka, kurkuma a mladá jarná cibuľka. Palacinka je plnená plátkami bravčového mäsa, krevetami a mungo klíčkami. Podáva sa s prílohou zo zeleného šalátu, čerstvých byliniek a omáčkou podľa vlastného výberu. |
Ešte predtým, než sa kura alebo kačica vyprážajú do zlatista, marinujú sa v špeciálnej prírodnej zmesi korenia. |
Podobne, ako svieži šalát z papáje, aj tento šalát z tvrdého manga, nastrúhaného na tenké slíže spolu s mrkvou, so špeciálnou zálievkou z rybacej omáčky a exotickými chuťami je inšpirovaný thajskou kuchyňou. Vynikajúci nielen na teplé letné dni, ale aj ako príloha k vietnamským chrumkavým palacinkám, rizotu, restovaným rezancom alebo chrumkavej kačici. Alebo samotný na ľahký olovrant. |
Vietnamská reštaurácia Papaya
Vedeli ste, že obľúbená vietnamská reštaurácia Papaya má prevádzku aj na Mlynských Nivách v budove Twin City Tower? Jej návštevu rozhodne neoľutujete – čaká vás tu autentická vietnamská a thajská kuchyňa, ktorá vás prekvapí v každom súste. Okrem obľúbených vietnamských pokrmov ako sú PHO, BUN BO NAM BO a jarné či letné závitky, ktoré poznáte už z prvej bratislavskej Papaye, tu nájdete viaceré typické jedlá zo stredovietnamských turistických miest Hoi An a Da Nang.
V reštaurácii PAPAYA v prízemí Twin City Tower na Nivách si tak môžete pochutnať na ľudových špecialitách ako BANH MI (vietnamské bagety), BANH BAO (slané plnené buchty), BANH XEO (slané plnené palacinky), občas aj BANH LA HAP (nad parou varené ryžové koláče balené v banánovom liste). Do menu sa dostali aj mnohé pokrmy inšpirované najobľúbenejšími jedlami thajskej kuchyne.
Obilniny obsahujúce lepok
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
Kôrovce
a výrobky z nich
Vajce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
Mlieko
a výrobky z neho
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
Zeler
a výrobky z neho
Horčica
a výrobky z nej
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.