Unavení z domáceho varenia? Skúste pre zmenu vegánske tofu guličky
Nalejme si čistého vína: niekedy je ľahšie rozložiť atóm, než vymyslieť, čo zas doma variť na obed. Tiež vám dochádza inšpirácia, špagety ste robili na všetky možné spôsoby a mäso vám už lezie krkom aj ušami? Rozhodli sme sa, že sa s Vami podelíme o netradičný vegánsky recept od našej kolegyne Pauly.
Jeho príprava je ultrarýchla – postačí 20 minút a chutný obed alebo večera je na stole. A pokojne sa ním pochváľte aj pred priateľmi alebo ho uvarte deťom. Že bude chutiť aj mäsožravcom, o tom sme úplne presvedčení.
SUROVINY (na cca 12 guličiek):
- 400 g natural tofu
- 200 g špaldovej alebo pohánkovej múky (môžete dať aj hladkú bielu múku)
- 50 g kokosového cukru (môžete nahradiť iným cukrom)
- škorica podla chuti
- trochu mandľového mlieka (pridáva sa na koniec v závislosti od konzistencie)
PÁR FAKTOV O TOFU
|
POSTUP:
Tofu rukami rozdrvte do misky, pridajte múku, cukor, škoricu a rukami spracujte cesto. Pridajte aj trochu mandľového mlieka, aby bola konzistencia tak akurát – čo spoznáte podľa toho, že sa vám pekne dajú tvarovať guličky. Hotové guličky vložte do vriacej vody a varte cca 10 min.
Jedlo môžete ozdobiť podľa vlastných preferencií. Paula použila orieškové maslo, ale môžete použiť aj makový, mandľový, lieskovo-orieškový či arašidový krém.
Guličky posypte makom a trochu exotický nádych získajú, ak navrch použijete marakuju. Chutia tiež s malinami a čučoriedkami či iným drobným lesným ovocím. Komu nevadí záverečná bodka v podobe živočíšneho produktu, alternatívne si môže guličky preliať roztopeným maslom, podobne ako napríklad parené buchty a posypať kakaom či grankom. Dobrú chuť!
Ako sa vám článok páčil?