
Sezóna dozrievajúceho ovocia je tu: Upečte si jednoduchú hrnčekovú bublaninu podľa overeného receptu
Azda niet väčšieho klišé pri receptoch (z ktorého mi naskakuje husia koža veľkosti makróniek), ako keď autorka napíše, že „recept má od svokry a koláč zaručene zmizne do hodiny.“ Ja mám však v tomto prípade fakt recept od mojej milej zlatej svokry… A hoci je to iba jednoduchá bublanina (a do hodiny nezmizne, lebo by deti od toľkého cukru asi zbúrali panelák), patrí medzi moje najobľúbenejšie recepty, pretože pri nej spotrebujete akékoľvek ovocie, ktoré vám práve dozrieva v záhrade.
Upečte si ju trebárs s marhuľami, čerešňami či bobuľovými ovocím (to si môžete na zimu aj zamraziť). Odporúčam napríklad kombináciu černíc, čučoriedok a červených ríbezlí. Nebudete sa vedieť dojesť! Navyše je príprava tejto bublaniny tak jednoduchá, že ju zvládne aj totálny amatér. Poďte si ju upiecť spolu so mnou.
SUROVINY:
POSTUP:
|
Môj tip: Na tento koláč sa hodí naozaj takmer akékoľvek ovocie. Čerešne, marhule, slivky, drobné bobuľové ovocie. Možno vám napadá, či môžete použiť aj jahody. Teoreticky áno, výsledkom bude síce niečo jedlé s dobrým cestom, no podľa mňa jahody nie sú úplne ideálny typ ovocia na bublaninu. Príliš zmäknú a výsledok bude nemastný neslaný… Takto vyzerá finálny koláčik!
Bublanina podľa Mišky
O overený recept sa podelila aj naša kolegynka, copywriterka cestovateľských ponúk, Miška. Vyskúšajte recept na chutnú bublaninu, ktorá sa určite podarí. Upečte si ju trebárs s marhuľami alebo čerešňami.
SUROVINY:
POSTUP:
Dobrú chuť! |
Neradi pečiete?
Nič to, úplne chápem, v horúcich letných dňoch je to aj tak ako zapnúť kúrenie v skleníku. Pustite si obľúbený seriál a objednajte si niečo sladké zo Zľavomatu. Veď ako spieva Jarek Nohavica v pesničke Cukrářská bossanova: „je to paráda chodit po světě a mít v ústech sladko..“
Ako sa vám článok páčil?