



















Vína s tradíciou od Masaryka: kartóny po 6 ks aj degustačné mixy lahodných vín
Prehľad ponuky
























„Víno je medzi nápojmi najušľachtilejšie, medzi liekmi najchutnejšie a medzi pokrmami najpríjemnejšie!“ Plútarchos, grécky filozof.
Je len a len na vás, ako vína z vinárstva Masaryk použijete. Či ako lahodný nápoj, príjemný liek alebo ním ochutíte svojej obľúbené jedlo. Jednotlivé druhy sú dodávané v kartónoch po 6 fliaš. Ak máte záujem ochutnať viacero vín naraz, vyberte si jeden z dvoch degustačných MIXOV, v ktorých je každá fľaša iná. Viac informácii o jednotlivých vínach si môžete prečítať nižšie:
Skalická Frankovka akostné značkové 2022
Hrozno je zberané zo starých viníc s malým zaťažením krov. Charakteristický odrodový buket, po zrelom ovocí, jemná dubová, škoricová až malinová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby. Je to víno pre milovníkov tvrdších červených vín. Teplota podávania 16–18°C. Alkohol: 13,5 % obj. | Celk. kyseliny: 6,58 g.l | Zost.cukor: 3,0 g.l |
Svieže, aromatické víno s výrazným odrodovým charakterom, vo vôni pripomína Semillon. Svetložltá farba sýtejšieho odtieňa, s interesantnou vôňou, v ktorej môžeme nájsť citrusové plody, egreš, čiernu bazu, či lúčne kvety. Chuť je výrazne ovocná, s tónmi citrusov, harmonickými kyselinami a príjemnou dochuťou. Hodí sa k hydine, syrom pri teplote podávania 10–12 °C. Alkohol: 11,5 % obj. | Celk. kyseliny: 7,07 g.l | Zost.cukor: 2,3 g.l |
Aurelius akostné odrodové 2020
Odroda bola vyšľachtená na Morave krížením Neuburského x Rizling Rýnsky. Hrozno dosahuje vysokú cukornatosť. Vína sú kvalitné, plné, harmonické, s výraznejšími kyselinami po Rizlingu rýnskom, s pikantnou ovocnou vôňou. Hodia sa k nemu tvrdé ovčie syry a syry s modrou a bielou plesňou, ďalej ryby, biele mäso a hydina. Teplota podávania je 10–12 °C. Obsah alkoholu: 11.5 % obj. | Obsah kyselín: 6.77 g.l | Obsah zost. cukru: 2.2 g.l |
Vznikol na Ukrajine v r. 1950 krížením odrôd Alicante Bouchet a Cabernet Sauvignon. Má vysoký obsah farbív, je preto intenzívnej sýtej tmavočervenej farby. Víno je plné, extraktívne s vôňou po čiernych ríbezliach cabernetového buketu, jemnou kyselinou a väčšími trieslovinami. Hodí sa k tmavým mäsám a syrom pri teplote podávania 15–16 °C. Alkohol: 13,0 % obj. | Celk. kyseliny: 6,87 g.l | Zost.cukor: 2,1 g.l |
Víno je svetločervené s tehlovo – rubínovým odtieňom. Vôňou pripomína lesné ovocie, najmä maliny, alebo môže mať horkomandľový buket. Chuť je harmonická a veľmi ušľachtilá. Patrí medzi najkvalitnejšie červené vína a preto je vhodné na archivovanie. Vynikajúce je k náročnejším predjedlám, ako sú husacia a tresčia pečeň, šunka alebo rôzne francúzske šaláty. Hodí sa k syrom s bielou plesňou, teplota podávania 16–18 °C. Alkohol: 12,5 % obj. | Celk. kyseliny: 4,98 g.l | Zost.cukor: 1,9 g.l |
Ľahké, svieže, iskrivé, jemné perlivé vínko so šťavnatou ovocnou dochuťou. V muškátovom bukete je cítiť aj vôňa kvetov a ovocia. Príjemne sa popíja nielen v horúcom lete, ale aj po celý rok ako drink, či použité v miešaných nápojoch. Biele víno je vyrobené z hrozna dopestovaného v slovenských viniciach. Odporúčame ho piť vychladené na 4–8 °C. Obsah alkoholu: 11.00 % obj. | Obsah kyselín: 5.61 g.l | Obsah zost. cukru: 13.6 g.l |
Tradičný Skalický rubín je víno typické pre Skalicu, v roku 2018 mu bola pridelená ochranná značky CHOP v EU. Hrozno z Frankovky modrej je zberané zo 72-ročného vinohradu. Pridaním Modrého Portugalu a Svätovavrineckého bol dodaný ten pravý charakteristický odrodový buket po zrelom ovocí. Jemná škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyselina tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby. Pre Skalicu typický obsah železa i antioxidantov, dáva vínu špecifickú chuť. Toto víno je vhodné pre milovníkov tvrdších červených vín. Podávanie pri teplote 14°C, chutí k tmavému mäsu a výborne sa hodí k Skalickému trdelníku. Alkohol: 14 % obj. | Celk. kyseliny: 6, 88 g.l | Zost.cukor: 2,7 g.l |
Novovyšľachtená odroda slovenského pôvodu od Ing. Pospíšilovej /Tramín červený x Veltlínske červenobiele/. Víno je plné, harmonickej chuti, jemne korenisté, silno aromatické s jemnou muškátovou vôňou a tramínovou chuťou, avšak ďaleko pikantnejšie a sviežejšie. Výborné k syrovým delikatesám, pri teplote podávania do 14°C. Obsah alkoholu: 13.0 % obj. | Obsah kyselín: 5.97 g.l | Obsah zost.cukru: 1.7 g.l |
Odroda je neznámeho pôvodu, stáročia sa však pestuje vo Francúzsku. Víno je svetlozelenej až zlatožltej farby, s charakteristickou vôňou a chuťou po žihľave, mede, egrešoch, makoviciach, grepe, broskyniach až čiernych ríbezliach. Zretím dobrých ročníkov má vôňu melóna a fíg. Odrodový charakter vyniká najmä u starších ročníkov. Víno je plnej chuti s harmonickými kyselinami. Hodí sa k syrom holandského typu polotvrdým, ako Gouda, Eidam, Fontina, archívne syry, čerstvé ovčie syry, bryndza, aj tvrdé syry v slanom náleve Istambul, ďalej sa hodí k predjedlám, rybám, bielemu mäsu a hydine a ľahkým produktom mora. Podáva sa pri teplote 10–12 °C. Alkohol: 12,0 % obj. | Celk. kyseliny: 6,5 g.l | Zost.cukor: 18,0 g.l |
Toto víno vzniklo na podnet starej Skalickej legendy. Skaličané sa nemali v láske so susedným mestom Holíč. Holíčané chceli raz obesiť dvoch zlodejov z Moravy. Požiadali preto skalických radných pánov, ktorí mali na starosti v Skalici šibenicu, aby ich obesili. Oni im však odpísali : „Šibenicu máme ENEM /len/ pro nás a naše deti …“ . Poslali im peniaze, aby ich radšej išli obesiť na Moravu. Víno je cuvée, skladajúce sa z vynikajúcich červených vín. Doporučujeme ho piť ku všetkému a hlavne k skalickému trdelníku, v zime, keď pukajú jaternice v trúbe. Alkohol: 13,0 % obj. | Celk. kyseliny: 5,15 g.l | Zost.cukor: 1,5 g.l |
Odroda pochádza z Francúzska, považuje sa za kvalitatívne lepšiu variantu Burgundského bieleho, je však buketnejšie, lepšie vyzrieva, má vyšší obsah cukru. Extraktívne víno s jemnou arómou a korenistou príchuťou, dlhou perzistenciou vône i chuti. Má peknú zlatožltú farbu a veľmi silnú vôňu po južnom ovocí. Vhodné pri klasických úpravách bravčového i hovädzieho mäsa, k poľovníckym špecialitám z diviny, ustriciam a plesňovým syrom. |
Chardonnay výber z hrozna 2018
Odroda pochádza z Francúzska. Považuje sa za kvalitatívne lepšiu variantu Burgundského bieleho, je však buketnejšie, lepšie vyzrieva, má vyšší obsah cukru. Extraktívne víno s jemnou arómou a korenistou príchuťou, dlhou perzistenciou vône i chuti. Má peknú zlatožltú farbu a veľmi silnú vôňu po južnom ovocí. Vhodné pri klasických úpravách bravčového i hovädzieho mäsa, k poľovníckym špecialitám z diviny, ustriciam a plesňovým syrom. Teplota podávania: 11–13°C. Obsah alkoholu: 11,5 % obj. | Obsah kyselín: 4,97 g.l | Obsah zost. cukru: 32,0 g.l |
Vinárstvo VÍNO-MASARYK ® vzniklo v roku 1996 na podnet p. Alojza Masaryka, ktorý mal vtedy už 30-ročnú skúsenosť s vinohradníctvom a vinárstvom. Toto víno nenájdete v supermarketoch, ale len v hoteloch, reštauráciách, obchodíkoch s vínom, vinárňach a vinotékach. Ponukový list je skutočne široký, nájdete v ňom približne 100 vín rôznych ročníkov a odrôd. Všetky boli vyrobené v menších množstvách.
Predaj alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov je zakázaný. Pri osobnom prevzatí tovaru môžete byť vyzvaní na preukázanie plnoletosti. Pokiaľ nebude možné vek spoľahlivo overiť, nedôjde k odovzdaniu zaslaného tovaru.
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
VÍNO-MASARYK s.r.o.
Sasinkova 2333/18A
909 01 Skalica