Pôvodná ponuka už bohužiaľ vypršala. Prezrite si jej detaily alebo objavte ďalšiu.

Dvojchodové menu – steak z lososa alebo sviečkovice, štrúdľa a víno v reštaurácií Alchymista

4,8 / 5 Reštaurácia Alchymista Bratislava  (mapa)

Nenechajte si ujsť nové ponuky podniku Reštaurácia Alchymista

Postrážime, aby vám už žiadna nová ponuka neutiekla.

 Upozorniť na nové ponuky

Podobné ponuky, z ktorých si určite vyberiete

Zobraziť viac podobných ponúk

Zobraziť pôvodnú ponuku

Prehľad ponuky

5,0

abolutna spokojnost s personalom, hlavne teda kuchárom!

Ida
Varianty (2)

Delikátne šťavnaté mäsko, ktoré sa vám rozplynie na jazyku, ovládne vaše chuťové poháriky a s dúškom kvalitného vína vytvorí skvelú kombináciu chutí. Doprajte si to najlepšie gurmánske potešenie pre tých najnáročnejších!

V centre mesta Bratislavy vás privíta Alchymista, ktorý vám naservíruje lahodné steaky, poctivo domáci upečený dezert a kvalitné vína. Vyberte si z dvoch variant dvojchodového menu.

Menu 1

  • Steak z lososa s prílohou 200 g
  • Domáca štrúdľa 250 g
  • Ružové španielske víno 0,2 dcl Conte de Valdemar Rosado, Rioja, Španielsko 2011

Skutočne lahodné mäso z lososa sa vám doslova rozplynie na jazyku. Ochutnajte ho v kombinácií s ružovým vínom Rosé z odrôd Grenache a typickej domácej odrody Tempranillo s nápadne malinovou farbou a tónmi červeného bobuľovitého ovocia, malín a náznakom jahôd.

V ústach je príjemné so sviežou ovocnou príchuťou a dobrou kyselinou. Víno sa dobre kombinuje s paellou a dusenou ryžou. Je tiež ideálne k rybám s omáčkou a k morským plodom. Podávame pri teplote 8–10 °C.

Menu 2 

  • Steak z pravej sviečkovice s prílohou 200 g
  • Domáca štrúdľa 250 g
  • Červené suché víno 0,2 dcl Chianti Querceto, Castello di Querceto, Toskánsko, Taliansko r. 2010

Šťavnatý steak zo sviečkovice vyhovie všetkým milovníkom tradičného mäsa a ešte viac vám zachutí s červeným suchým Chianti Querceto. Víno je zmesou odrôd Sangiovese, Canaiolo a Trebbiano. Macerácia hrozna prebiehala na šupkách po dobu 7 dní pri teplote okolo 28° C.

Víno má svetlú rubínovú farbu, vôňa je svieža s nádychom zrelého ovocia. Stredne telnaté víno s miernou trieslovinou je vhodné ku červenému mäsu, zverine a cestovinám. Ideálna teplota pri konzumácii je 14 – 16 °C.

K obidvom menu je podávaná domáca jablková štrúdľa. Poctivo pripravené suroviny a tradičná receptúra vám dokážu, že aj klasická štrúdľa môže byť delikátnou záležitosťou.

Zakúste dokonalý gurmánsky zážitok v Reštaurácia Alchymista. V štýlovom prostredí vás privíta príjemná obsluha. Každý deň si môžete pochutnať na rôznych menu alebo na širokej ponuke nápojov. Ochutnajte klasickú stredozemnú kuchyňu v centre pešej zóny v Bratislave. Stačí si len vybrať.

Alergény
1

Obilniny obsahujúce lepok

pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich

2

Kôrovce

a výrobky z nich

3

Vajce

a výrobky z nich

4

Ryby

a výrobky z nich

5

Podzemnica olejná (Arašidy)

a výrobky z nich

6

Sójové bôby (Sója)

a výrobky z nich

7

Mlieko

a výrobky z neho

8

Škrupinové plody

mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich

9

Zeler

a výrobky z neho

10

Horčica

a výrobky z nej

11

Sezamové semená (Sezam)

a výrobky z nich

12

Oxid siričitý a siričitany

v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2

13

Vlčí bôb (Lupina)

a výrobky z neho

14

Mäkkýše

a výrobky z nich

Upozornenie:

Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky. 

Hore